ARJAN BROK SCHOUTEN
Voorjaar in de Tuin: 5 Tips voor een stralende start…

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is om de tuinhandschoenen aan te trekken en de handen uit de mouwen te steken! Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint met groene vingers te kweken, het voorjaar is het perfecte moment om je tuin weer tot leven te brengen. Met deze vijf handige tips ben jij helemaal klaar om je tuin te laten stralen.

Tip 1: Kalk strooien

Een goede zuurtegraad van de bodem is essentieel voor gezonde planten. Door kalk te strooien verhoog je de PH-waarde van de grond en verbeter je de bodemstructuur. Maar let op: strooi alleen kalk als je zeker weet dat de grond zuur is, anders loop je het risico op een geel gazon. En als je het nog niet in het najaar hebt gedaan, is dit het perfecte moment om het alsnog te doen.

Tip 2: Tuin bemesten

Het begint allemaal met bemesten. Na de winter heeft je tuin een flinke klap gehad en is het tijd om hem weer op te peppen. Zorg er wel voor dat je niet de planten bemest, maar de grond zelf. Door de bodem te voorzien van de juiste voedingsstoffen, help je de bacteriën, schimmels en insecten die essentieel zijn voor een gezonde bodem. Zo voorkom je ziektes en ongedierte en geef je je planten een goede start.

Tip 3: Onkruid verwijderen

Het is misschien niet het leukste klusje, maar het hoort er toch echt bij: onkruid verwijderen. Pak het bij voorkeur met de hand aan, want dat is het meest efficiënt. Als dat te zwaar is, kun je overwegen om het eerst los te schoffelen.

Zo geef je je planten alle ruimte om te groeien en voorkom je dat het onkruid de overhand krijgt.

Tip 4: Snoeien van planten

Snoeien doet groeien, maar dan moet je het wel op het juiste moment en op de juiste manier doen. Neem de tijd om je planten te inspecteren en kijk na wanneer je ze het beste kunt snoeien. Maak een plan en houd je eraan, zo behaal je de beste resultaten en kunnen je planten het hele seizoen stralen.

Tip 5: Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag kan een doorn in het oog zijn, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om ervan af te komen. Van strooizout tot schoon- maakazijn, er is altijd wel een oplossing die bij jouw tuin past. Gebruik geen chloorwater. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je tuin.

Ga je liever niet zelf aan de slag met deze voorjaarsbeurt en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor verdere verfraaiing van jouw tuin? Wij denken en doen graag met je mee in de zoektocht naar jouw droomtuin. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@arjanbrok.nl.