Vijf unieke kenmerken van de zwemvijver volgens Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting.
De 5 unieke kenmerken van de zwemvijver

Met een zwemvijver slaat u twee vliegen in een klap: lekker zwemmen in echt lijkend natuurwater in de zomer en een natuurlijke blikvanger die uw tuin verrijkt in de rest van het jaar. Een zwemvijver is dan ook helemaal in. De zwembadspecialisten van Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting laten u graag kennismaken met deze populaire zwembadtrend door middel van vijf unieke kenmerken!

Een zwemvijver: de unieke eigenschappen en voordelen

1. Veel mogelijkheden met een bouwkundig bad
De zwemvijver behoort tot wat wij de bouwkundige foliebaden noemen. Dit zijn zwembaden die in vrijwel iedere maat, diepte en vorm gemetseld of gestort kunnen worden. Mooi als u voor uw droomtuin een bepaald ontwerp van het zwembad in gedachten heeft. Bijvoorbeeld een zwembad met olympische afmetingen of in de vorm van een hart: de mogelijkheden zijn eindeloos. In deze categorie zwembaden zijn de meest gangbare formaten overigens 8 x 4 en 10 x 5 meter. Ook is er ruimte voor allerlei technische innovaties, zoals onderwaterlampen en luchtmassageplaten.

2. Zwembadfolie naar eigen smaak
Een ander typisch kenmerk dat niet te missen is aan een bouwkundig foliebad en dus een zwemvijver: de wanden worden bekleed met zwembadfolie. Deze kunststof laag maakt niet alleen uw zwembad waterdicht, maar geeft ook een bepaalde uitstraling aan het bad en het zwemwater vanwege de kleur. Het is aan u voor welke print of kleur u kiest. Het effect van blauwe mozaïektegeltjes is populair, maar ook zwarte zwembadfolie: de kleur die wordt gebruikt voor de zwemvijver. Hiermee wordt het uiterlijk van uw zwembad omgetoverd tot een vijverachtige verschijning die mooi staat in iedere tuin.

3. Volgens de laatste trend
Het unieke aan een zwemvijver is dat het aanbrengen van zwembadfolie geen tijdrovende klus is. Heeft u al een zwembad in bezit, dan kunt u dus vrij gemakkelijk de folie door onze zwembadspecialisten laten vervangen. Door het effect van de folie is uw zwembad in een mum van tijd up to date en kunt u genieten van een van de laatste (zwembad)trends in uw eigen omgeving.

4. Duurzame bescherming
Naast het trendy effect heeft de folie van een zwemvijver ook nog eens zeer duurzame eigenschappen. De zwembadfolie gaat zeker tien tot vijftien jaar mee en beschermt uw zwemvijver tegen aantasting door micro-organismen, chemicaliën in het water en het zonlicht.

5. Het hele jaar door grenzeloos genieten
De duurzaamheid van een zwemvijver zit ook in het langdurig gebruik en plezier ervan. In de zomer geniet u van het zwemmen in een zwembad met de uitstraling van een vijver, inclusief op natuurwater lijkend zwembadwater. En in de winter is de zwemvijver een echte blikvanger, harmonieus opgaand in de natuurlijke omgeving van uw tuin!

Bent u geïnspireerd geraakt en wilt u ook een zwemvijver opnemen in uw ideale tuinontwerp? Of is uw zwembad toe aan vernieuwing? Met een zwemvijver heeft u jarenlang buitengewoon plezier van uw tuin, niet alleen in de zomer maar ook zeker in de wintermaanden. Onze zwembadspecialist geeft u graag informatie en advies over de aanleg van een zwemvijver en/of de aanleg/vervanging van zwembadfolie. U kunt hier contact met ons opnemen; wij vertellen u graag waarom een zwemvijver nooit verveelt!