Zwemplezier voor 10!

De zomer loopt al op zijn eind, de hittegolven zijn voorbij en de koele nachten keren terug. Toch kennen de maanden augustus en september zo hun uitspattingen naar zeker 20 graden. Ook tijdens deze periode(s) kunt u dus van uw zwembad genieten. Overweegt u om een zwembad aan te schaffen? Dan zijn hier 10 redenen waarom u niet langer hoeft te wachten:

 1. Het hele jaar door genieten van een vakantiegevoel
  Een zwembad in de tuin zorgt voor een instant vakantiegevoel! U hoeft niet meer weg te dromen naar een verre bestemming met een zwembad bij het hotel of de camping. Nu heeft u er gewoon één op loopafstand. Dé ideale manier om de houdbaarheid van uw vakantiegevoel te verlengen!
 2. De ideale plek voor een feestje
  Iets te vieren? Dan is een poolparty rondom uw zwembad een geweldig idee! Hawaiiaanse bloemenslingers, tropische muziekhits en vrolijke zwembaditems zoals rubberen eendjes en duikbrillen fleuren de boel op. En als u een verwarmd zwembad heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over de temperatuur. Het tropische gevoel komt wel!
 3. Een waar ontspanningsoord onder water
  Een lekkere duik in het water zorgt ervoor dat u alles om uw heen even kunt vergeten. De stilte en rust onder water geeft een bevrijdend gevoel en zorgt voor ruimte om na te denken of juist los te laten. U voelt zich snel als een vis in het water!
 4. Een sportmogelijkheid in uw eigen achtertuin
  Baantjes zwemmen is goed voor uw spieren en conditie. Spieren ontspannen door de bewegingen die u in het water maakt. Sporten die u op het droge uitvoert vergen veel meer van uw spieren. Als u dus snel last heeft van uw spieren, is zwemmen de ideale oplossing om toch in beweging te blijven.
 5. Uw conditie swingend verbeteren
  Zet swingende muziek op en ga aan de slag! Aqua Aerobics bestaat uit een combinatie van verschillende arm- en beenbewegingen die choreografisch zijn opgebouwd in het water. Natuurlijk kunt u een les volgen bij het plaatselijke zwembad, maar Aqua Aerobics kunt u ook prima zelf uitvoeren.
 6. Water heeft een kalmerende werking
  Bewegen in water verhoogt de alphagolven in de hersenen wat ontspannend werkt. Er komen endorfinen vrij die kalmerend werken, ook op de eetlust. Even een rondje zwemmen en u kunt al uw zorgen, stress en overdenkingen even laten varen. Een heerlijk zen-moment voor uzelf!
 7. Eenvoudig uw ademcapaciteit vergroten
  Als u een tijdje zwemt, wordt vanzelf uw ademcapaciteit steeds groter. Hierdoor kunt u langere afstanden zwemmen. Daarnaast zorgt het ook op het droge voor een goede ademhaling.
 8. Uw hart én longen versterken
  Zwemmen is goed voor zowel de hart als de longen. Doordat je gaat zwemmen, verandert namelijk je lichaam. Spieren worden soepeler en zo ook de hartspier. Zoals hierboven beschreven is het ook goed voor uw ademhaling en dus ook voor uw longen.
 9. Ongeacht de temperatuur, zwemmen doet goed
  Eigenlijk maakt het niet uit of het zwembadwater warm of koud is. Koud water is onder andere goed voor het immuunsysteem, bloedcirculatie, lymfeklieren, temperatuur regulatie, gewichtsverlies en de huid. In het warme water functioneren stijve spieren veel beter. Daarnaast verlicht het de pijn voor reumapatiënten. Let wel op dat u niet in ijskoud water gaat zwemmen, dan is er kans op onderkoeling.
 10. Uw gelukshormoon komt vrij
  Als u in een zwembad springt, kan dat verfrissend werken. De endorfine-kick krijgt u er gratis bij! Deze stof is een lichaamseigen morfine. Het veroorzaakt een lekker gevoel en   werkt als middel tegen depressiviteit. De stof komt vrij bij iets dat u of uw lichaam een kick geeft of bij een hoge inspanning. Maar zelfs zonder dit hormoon, kunt u natuurlijk gewoon genieten en plezier hebben van uw zwembad. En dat zorgt ook voor een gezonde dosis geluk!

Zoals u ziet, zijn er genoeg buitengewone redenen om van uw eigen zwembad te genieten. Twijfelt u nog of heeft u andere leuke redenen om voor een zwembad te kiezen? Laat het ons weten!