T 0486 414 338
E arjan@arjanbrok.nl
Mijn account
Zwembadonderhoud: grenzeloos én gezond zwemplezier met de tips en adviezen van Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting

Zwembadonderhoud: voor grenzeloos én gezond zwemplezier!

Zwembadonderhoud is belangrijk. Juist als bij warm weer het zwembad veelvuldig wordt gebruikt, heeft zwembadonderhoud uw aandacht nodig. Heeft u het zwembadseizoen in uw tuin al voor geopend verklaard? Ga deze zomer voor grenzeloos én gezond zwemplezier met het zwembadonderhoud-advies van de zwembadspecialisten van Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting!

Een groen zwembad?
Het was waarschijnlijk de warmste meimaand sinds 1706! Daarom bent u de afgelopen weken vast in het opgewarmde zwembadwater gesprongen ter afkoeling. Wellicht heeft u na deze zomerse dagen dan een groene verkleuring van uw zwembadwater opgemerkt. Een onaangename ontdekking die veel zwembadbezitters doen.

De groene kleur betekent dat met de stijging van de watertemperatuur ook ongenode gasten uw zwembadfeestjes hebben bezocht. Het zijn algen die meegenieten van het warme zwembadwater. Niet alleen kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid, een zwembad met groene en spekgladde wanden is ook bepaald geen mooi gezicht. Wat kunt u doen om dit tegen te gaan? Goed en regelmatig zwembadonderhoud is het antwoord!

Maak werk van zwembadonderhoud met de volgende tips en adviezen:

– Doe iedere week een zomercheck
Voorkom groene aanslag door algen door gedurende de komende zomermaanden wekelijks de waterbalans van uw zwembad te meten. Ligt de PH-waarde van het water tussen de 7,2 en 7,6, dan kunt u met een gerust hart een baantje trekken.

– Gebruik producten voor een goede PH-waarde
Is de PH-waarde van uw zwembadwater te laag of te hoog? Gebruik dan PH-verhogende of –verlagende producten om de waarden te herstellen. Algengroei kunt u te lijf gaan met anti-alg behandelingen.

– Voorkom desinfectie van het zwembadwater
Soms is desinfectie de oorzaak van groen zwembadwater. Dit wordt veroorzaakt door achtergebleven vuil in het water. Uit voorzorg kunt u bij het zwemmen uw haar vastmaken of eventueel bedekken met een badmuts. Ook zonnebrandcrème kan een boosdoener zijn. Wacht u na het smeren even met in het water springen.

– Voldoende chloor kan een handje helpen
Chloor zorgt er verder voor dat achtergebleven haren, huidschilfers en zonnebrandcrème geen kans maken. Echter moet ook het chloorgehalte in uw zwembad in balans zijn. Neem het testen ervan mee in uw regelmatige zwembadonderhoud om prikkende ogen en andere gezondheidsklachten te voorkomen.

Twijfelt u over de conditie van uw zwembad of zwemvijver? Neem dan zeker contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Wij bieden ook onderhoudscontracten voor uw zwembad en/of tuin aan, waardoor we u geheel kunnen ontzorgen. Kijk ook eens op onze zwembadpagina voor meer info over buitengewoon zwemplezier!