Dsc01221-1024x768
Uw tuin en zwembad winterklaar in 4 stappen

Een van de meest inspirerende tuinseizoenen heeft zijn intrede gedaan: de herfst. De nazomer is weliswaar voorbij, maar in het herfstzonnetje is het nog goed vertoeven in de tuin. Tijd om deze klaar te maken voor de komende wintermaanden, met onze handige winterklaar-handleiding. De specialisten van Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting verzamelden vier tips en adviezen voor het winterklaar maken van uw tuin en zwembad, zodat deze gegarandeerd de winter doorkomen!

Stap 1: Code bladervrij
We beginnen laag bij de grond. Het is belangrijk extra aandacht te besteden aan grondbewerking door het losspitten van de aarde en de grond te verwennen met een laag compost. Zo voorkomt u verharding van de grond in de winter. Voor het gazon geldt juist de code bladervrij; dit seizoen mag er flink geharkt worden!

Stap 2: Maak werk van een goede waterhuishouding
Herfst = (flinke) regenbuien! Is uw tuin bestand tegen al dat water dat de komende maanden zal vallen? Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: hoe groener, hoe beter! Ons advies is om bewust na te denken over hoe u uw tuin toekomstbestendig kunt maken tegen flinke najaarsbuien en -stormen, maar ook tegen hitte en droogte. Een goede waterhuishouding maakt uw tuin watervriendelijk, omdat dan spaarzaam met het beschikbare water wordt omgegaan. Denk aan een waterton, een minimale betegeling en veel groen.

Stap 3: Hoe ligt uw zwembad erbij?
Heeft u het bladernet voor het winterklaar maken van uw zwembad al tevoorschijn gehaald? Het loont om eerst nog even de huidige staat van uw zwembad te checken. Zwembadrenovatie is een goede en betaalbare manier om grenzeloos van uw zwembad te blijven genieten en hoge kosten door achterstallig onderhoud te voorkomen. Hardnekkig vuil, een kapot technisch onderdeel, lekkage of losgebroken tegel: het is nu de perfecte tijd om deze te verhelpen.

Stap 4: Tijd om het zwembad af te dekken!
Bij het winterklaar maken van uw zwembad komen enkele belangrijke handelingen kijken vóórdat u het zwembad kunt afdekken met het winterzeil. Bekijk hiervoor onze handige checklist waarmee u uw zwembad in 6 stappen winterklaar maakt. Op deze manier hoeft het winterklaar maken van uw zwembad geen tijdrovende klus te zijn. Het beste moment om aan de slag te gaan is als het zwembadwater onder de 14 graden is gezakt!

En vindt u het toch een hele klus om de tuin winterklaar te maken? Onze tuin- en zwembadspecialisten adviseren en ontzorgen u graag als het gaat om tuinonderhoud, waterhuishouding, zwembadrenovatie en het winterklaar maken van uw zwembad. Neem contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij u langs om uw tuin en de mogelijkheden te bekijken!