10743423 - spanish colorful flowers garden detail in spain
Welke tuinstijl past bij jou? Een paar tuinstijlen op een rijtje!

Over smaak valt niet te twisten. Gelukkig maar, anders zou ons vak ook maar eentonig worden. Er zijn talloze tuinstijlen te bedenken en dat maakt ons werk juist zo leuk én gevarieerd. Voor iedere tuin is er wel een geschikte stijl te vinden. Het is natuurlijk ook mogelijk
om verschillende stijlen te combineren. Let dan wel op dat het niet rommelig oogt. Welke stijl(en) je ook kiest, met de hulp van ons als
tuinspecialist wordt jouw tuin een bijzonder mooi samenhangend geheel.

Waan jezelf aan de Middellandse zee

Deze zuidelijke sfeer haalt een echt vakantiegevoel in je naar boven! Een patio, veranda en pergola zijn onmisbare elementen voor deze tuinstijl. Ook de bloemen en planten spelen hierin een belangrijke rol. Lavendel en kleurrijke oleanders in terracotta potten en olijf- en fruitbomen zijn hier niet weg te denken. En als je de ruimte hebt, wat dacht je dan van een winterharde palmboom?

Oase van rust

Wil je vooral lekker ontspannen na een drukke werkdag? Kies dan voor een tuin met eenvoudige opzet. Een strakke, moderne tuin bijvoorbeeld. Deze tuinstijl heeft weinig onderhoud nodig dus des te meer tijd om lekker te genieten. Met een mooie lounge set vormt jouw tuin een oase van rust en ontspanning.

Natuurlijke wilde bloementuin

Ook een natuurlijk en wild ogende bloementuin biedt veel ontspanning. Kies voor veel verschillende plantensoorten en er valt in deze tuin van alles te ontdekken. Je trekt hiermee namelijk veel vogels, bijen, hommels en vlinders aan. Het klinkt alsof deze tuin veel onderhoud nodig heeft, maar een goed opgezette natuurlijke tuin behoeft weinig onderhoud. Dat is nog eens een leuk weetje!

Verschillende stijlen combineren

Zoveel mensen, zoveel wensen. Het is niet ondenkbaar dat je bent gevallen voor meer dan één bepaalde stijl. Het combineren van diverse tuinstijlen is dan ook een goede optie. Je moet dan wel zorgen dat het niet rommelig en chaotisch oogt. De uitdaging zit ‘m hier in het combineren van meerdere elementen uit meerdere stijlen. En uiteindelijk dienen die elementen samen natuurlijk wel als één geheel te ogen. 

Mogelijkheden genoeg dus!

Denk jij al te weten welke tuinstijl je kiest? Om ideeën tastbaar te maken beginnen we met een tuinontwerp. We luisteren naar jouw wensen, bekijken wat realistisch is en voegen daar onze creativiteit en expertise aan toe. Stuur gauw een mail naar info@arjanbrok.nl en we brengen alle mogelijkheden voor je in kaart.