Welk type tuinbezitter bent u?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Toch zijn er vaak overeenkomsten, waardoor men wel ingedeeld kan worden in een bepaald type tuinbezitter. Voor dit jaar worden drie typen onderscheiden. Tot welk type behoort u?
De volgende drie typen tuiniers zijn geformuleerd: het zogenoemde gele tuintype, het blauwe tuintype en het blauw-groene tuintype. Het gele type tuinbezitter houdt van decoreren en gezelligheid in de tuin en heeft daarom ook vaak een groot terras of meerdere terrassen. Hij houdt niet echt van tuinieren, maar wil wel ‘instant-tuinieren’ – met kruiden, tomatenplantjes, frambozen en bijvoorbeeld kleine fruitplanten. Dit type vindt ook dieren in de tuin steeds interessanter. Bij deze sociale buitengenieter past de tuintrend Biotope Garden; planten en kleine tuindieren vormen een schijnbaar ongecultiveerd, harmonieus paradijs. Heel knus allemaal!
Het blauwe type tuinbezitter heeft meer dan gemiddeld verstand van tuinieren en de tuin is ook vaak onder architectuur aangelegd. Dit type tuinier wil zich graag met zijn tuin onderscheiden en houdt bovendien van bijzondere producten, design, uniekheid en bijzondere planten. De tuintrend Twisted Garden past bij dit blauwe type tuinier. Het betreft een strakke vormgeving, waarbij gespeeld wordt met hoogteverschillen, zwevende vlakken en nieuw ritme.
Tot slot het blauw-groene tuintype. Dit type houdt werkelijk van tuinieren, vindt diens tuin bijzonder en is er heel trots op. Blauw-groene tuiniers hebben vaker dan de andere types buxushagen of -haagjes in de tuin. Zij weten ook veel van planten en laten zich er graag inhoudelijk over informeren. Omdat zij vaker aan vaste waarden hechten, past de tuintrend Golden Age Garden goed bij hen. Het gaat hierbij om hernieuwde aandacht voor klassieke elementen zoals pilaren, kapitelen en grote vormen.