1920x1080_maart-1024x576
Waarom deze maand voor tuinliefhebbers helemaal geweldig is!

Maart is de maand waarin er veel te gebeuren staat in uw tuin. Het is dus tijd voor u en ons om weer ‘flink aan de bak te gaan’. Het voordeel ervan is dat de rest van het jaar de tuin alleen nog maar hoeft te worden bijgehouden. Vanuit Arjan Brok Tuin- en Zwembadinrichting hebben we voor u een ‘to-do-lijstje’ opgesteld. En heeft u zelf geen tijd of zin om ermee aan de slag te gaan: een belletje of mailtje naar onze hoveniers is voldoende om de klus te laten klaren.

Nu bemesten
Om te beginnen de beplanting. Juist deze maand is uitermate geschikt om bomen, hagen en heesters te verplanten. De kans dat het verzetten nu lukt is duidelijk groter dan zodra het nieuwe blad al is verschenen. Het bemesten van de tuin kan ook het beste juist in deze periode gebeuren. Zuurminnende planten zijn gek op een laagje turf. Heeft u rozen in de tuin, dan snoei ze ook in deze periode. Doe hetzelfde met de klimop. Vaste planten kunnen vanaf dit moment de border in. Ook een goed idee is om op zoek te gaan naar eventuele slakken. De komende maand leggen ze weer talloze eitjes, dus u voorkomt er een heleboel extra bezoekers mee. 

Vijver- en zwembadonderhoud
Beschikt u over een vijver, let er dan in deze periode goed op dat er voldoende zuurstof is. Tijdig handelen kan namelijk vissterfte doen voorkomen. De waterplanten beginnen trouwens weer uit te lopen, het is van belang om afgestorven plantendelen van het vorig jaar weg te nemen. Doe dat ook met het vuil op de bodem. Ook het zwembad kan langzaamaan weer zomergereed gemaakt worden. Om er zolang mogelijk van te kunnen genieten, is het raadzaam om al spoedig te zorgen voor helder, schoon en bacterievrij water. Onze specialisten weten raad met de aanleg en het onderhoud van uw eigen zwembad.

Méér advies gewenst? Of wilt u het werk overlaten aan dé specialist? Stuur dan gerust uw mailbericht naar arjan@arjanbrok.nl of bel met 0486 414338.