Zwembadonderhoud: grenzeloos én gezond zwemplezier met de tips en adviezen van Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting
Voorkom eenvoudig achterstallig onderhoud van zwembad of zwemvijver.

In dit blog vertellen we u graag over benodigd onderhoud van zwembaden en zwemvijvers opdat hoge kosten en groot ongemak voorkomen worden.

Er zijn mensen die in het verleden de keuze hebben gemaakt voor de aanleg van een zwembad. Een keuze die toentertijd met veel enthousiasme en met grote overtuiging is gemaakt. Echter, door bijvoorbeeld een tekort aan vrije tijd of belangstelling komt het soms voor dat het onderhoud ervan in het gedrang gekomen. Het gevolg; een zwembad dat, of zwemvijver die er verwaarloosd uit is komen te zien. Soms zijn de ongemakken niet louter visueel.

Onderhoud aan een zwembad of zwemvijver is natuurlijk belangrijk. Zodra dit langdurig niet wordt uitgevoerd kunnen er zich mankementen gaan voordoen. Voorkomen is beter dan genezen, dat weet u. De volgende situaties zijn ons vooral bekend nadat er sprake is geweest van gebrekkig onderhoud; zwembaddoek dat is gaan scheuren of uitzetten, een reinigingsinstallatie die helemaal niet of beduidend minder presteert, en tegels rondom het zwembad die ernstige slijtage vertonen. Zijn dit problemen die u bekend in de oren klinken? Laat het zover niet (opnieuw) komen. De belangrijkste stap daarbij is om jaarlijks het winter- en zomergereedmaken uit te laten voeren door onze vaklieden.

We horen vaak dat mensen na het oplossen van het achterstallig onderhoud of na een complete renovatie hun zwemplezier helemaal hervinden. De eerder aangelegde faciliteiten worden weer in ere hersteld en het ontspannen kan opnieuw beginnen. Arjan Brok tuin –en zwembadinrichting is al jaren professioneel actief op het gebied van aanleg, onderhoud en renovatie van zwembaden en zwemvijvers. Wij kijken én denken dan ook graag met u mee opdat de mogelijkheden van uw zwembad of zwemvijver optimaal benut worden én blijven. Zo kunt u onbeperkt en betaalbaar genieten van optimaal zwemplezier.