Voorjaarsduik in eigen tuin
Neem een voorjaarsduik in je eigen tuin!

De bomen en planten zitten weer lekker in de knop, de vogels zijn zich aan het oriënteren op een leuke lokatie voor een nest met kuikens en we worden al merkbaar langer verwend met daglicht. Kortom het voorjaar zit in de lucht! En hoe kun je dit nu beter vieren dan met een frisse duik in je eigen zwembad?

Voorjaarsduik

Van onze klanten horen wij jaarlijks dat zij bijna niet kunnen wachten tot het weer zover is. Letterlijk met een duik of een bommetje, al dan niet met salto letterlijk het voorjaar in springen. Vervolgens met een tintelfris gevoel rondkijken in je tuin en al je zegeningen tellen; het lijkt een onbereikbare droom die alleen is weggelegd voor een enkeling. Niets is echter minder waar.

De zware jongens en vaste planten

Er zijn ook vorstgevoelige planten die zich niet makkelijk laten verplaatsen, bijvoorbeeld vanwege hun omvang of omdat ze in de vaste grond staan. De wortels van deze planten zullen minder kans hebben om te bevriezen, maar een extra isolerende laag kan natuurlijk nooit kwaad. Dek de wortels van deze planten af met stro, houtsnippers of afgevallen bladeren. Deze laag noemen we een mulch. Mulch is niet alleen goed voor de isolatie van de wortels, maar het zorgt er ook voor dat onkruid minder kans heeft om uit de grond te schieten. Extra bescherming geef je de plant met een tentje van jute of vliesdoek om de takken. Belangrijk hierbij is dat je de plant inpakt met een ademend materiaal.

De ruimte

Zwembaden zijn er in alle soorten en maten. Dus als je een tuin hebt dan is er al snel een passend bad voor te vinden. Daarvoor kun je kiezen uit een ruim assortiment van voorgevormde baden. Als een standaard bad niet valt in te passen in je tuin dan kun je ook kiezen voor een bad op maat, waarbij de vorm en afmetingen vrijwel geen beperkingen kennen. De aanleg van een bad op maat kun je mooi aan laten sluiten op bestaande bijgebouwen of combineren met de bouw van nieuwe objecten en/of heraanleg van je tuin. Laat je hierin goed adviseren door de expert.

De kosten

Het mag duidelijk zijn dat de kosten voor een zwembad geheel afhankelijk zijn van je wensen. Een wedstrijdbad van olympische afmetingen vraagt een grotere investering dan een bad van vijf bij twee meter. Zoals ik eerder al schreef, een zwembad in je tuin is verrassend bereikbaar. Het enorme aanbod biedt mogelijkheden voor bijna ieder budget. Deelname aan de voorjaarsduik in eigen tuin ligt dichterbij dan je denkt!

Het advies

Een zwembad in je tuin is wat anders dan het planten van een nieuwe moerbei of het aanlegen van een perk met exotische bloeiers. De eerste stap naar een dagelijkse dip in ‘eigen water’ is daarom altijd een goed advies. Een afspraak voor een adviesgesprek aan huis is zo gemaakt. Stuur gewoon een mailtje naar info@arjanbrok.nl.

Geniet van het voorjaar!