Vier handige tips om je tuin een perfecte zomerstart te geven!
Vier handige tips om je tuin een perfecte zomerstart te geven!

We zitten nog vol in de lenteperiode. Toch gaan we ons nu al voorbereiden op de mooie zomerperiode. Hoe kun je zelf jouw tuin inrichten en klaarmaken voor de zomer? Met de volgende 4 tips ben je er helemaal klaar voor.

Verzorg je tuin

De zomer kan heerlijk zijn, maar het kan helaas ook enkele ongemakken met zich meebrengen. Door het warme weer kan er ongedierte en schimmel ontstaan. Dit voorkom je eenvoudig door je planten goed te controleren en te behandelen zodra je de eerste tekenen van een plaag opmerkt. Je kun dit signaleren doordat een plant witziekte heeft. In dat geval kan je het beste de aangetaste delen verwijderen en verbranden. Het is slim om preventief je tuin te verzorgen. Dit kun je doen door de bodem gezond en vruchtbaar te maken met gebruik van compost of organische mest. Maak niet te veel gebruik van mest, dan worden planten juist slap en kwetsbaar. Bemest je tuin uitsluitend in het voorjaar, als alles weer gaat groeien en bloeien.

Bloemen en nog meer bloemen

Vanaf 15 mei kun je weer planten terug in de tuin plaatsen. Je kan een prachtige bloemenweide creëren, die bestaat uit één jarige planten of vaste planten. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de bijen en biodiversiteit in je tuin. Dit bereik je al eenvoudig met een fijne mix van zaden. Vergeet beslist de honingbloem niet.

Bedek de bodem

In de zomermaanden kan het erg warm worden. Om te voorkomen dat de grond te veel gaat uitdrogen, kun je nu al de bodem bedekken met bodembedekkers als vaste planten of heesters met een lage, kruipende groeiwijze. Ze hebben een snelle manier van groeien en zorgen voor een prachtig groen tapijt. Ga je liever voor iets anders? Wat dan te denken van natuurlijke, dode materialen als schors, steen of grind.

Overkapping of terras

Wat maakt een tuin nu helemaal af? Een overkapping of een terras kan net die wowfactor geven aan je tuin. Een verlenging van je woonkamer, waardoor je in de mooie warme zomermaanden lekker buiten op het terras of onder de overkapping kan zitten. Arjan Brok kijkt naar de mogelijkheden en wat past bij de huidige tuin. Met een 3D-tekening kan perfect in beeld worden gebracht hoe dit eruit kan komen te zien!

Wil je voor de zomer je tuin op orde brengen, aanpassen of uitbreiden? Wij denken en doen graag met je mee in de zoektocht naar jouw droomtuin. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@arjanbrok.nl.