aanleg-patiotuin-de-Veer-(8)
Uw tuinmogelijkheden? Vraag het onze hoveniers!

Onlangs kregen wij van een opdrachtgever de vraag of het formaat van de tuin vooral de mogelijkheden voor de inrichting bepaalt. Een goede vraag, met wellicht een verrassend antwoord. In deze blog vertellen we u graag over de mogelijkheden in een tuin met beperkte oppervlakte.

Anders dan men vaak denkt, hoeft een tuin helemaal niet zo groot te zijn om een ruimtelijke indruk te geven. Het is doorgaans de vormgeving die het beeld creƫert. Zo kan het hem in de details zitten, die een bepaalde illusie vormen. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van natuurlijke wateraspecten, zoals een zwemvijver of fontein.

Het doorvoeren van hoogteverschillen, is een trend die hierbij de voorkeur van steeds meer mensen krijgt. Tot de opties behoren de inzet van kleine muren, grotere planten en zelfs trappen. Heel aanwezige bloembakken en/of potten zorgen eveneens voor een indrukwekkende diversiteit. De afzonderlijke ingrediƫnten geven uw tuin niet alleen een bijzonder karakter, maar ook overzicht.

Het combineren van een stenen en houten ondergrond kan zeker een aanrader zijn. Dit kan op bijzondere wijze bijdragen aan het ruimtelijk gevoel, en onderscheid van diverse tuinonderdelen. U merkt het al; ook op kleine oppervlakten kan het buitenleven spelenderwijs een heuse beleving worden dankzij tal van mogelijkheden. Maar let op; overdaad schaadt. Iedere tuin heeft een eigen ligging en omgeving. We kijken graag met u mee wat voor uw situatie de beste keuzes zijn.

Heeft u ook een vraag voor onze hoveniers? Stel deze gerust via info@arjanbrok.nl