5 tuintrends voor lente 2018 samengesteld door Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting
Tuintrends lente 2018: uw tuin als buitenkamer

De lente is een week oud. Tijd om aan de slag te gaan met de tuintrends voor dit voorjaar. De tuinspecialisten van Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting verzamelden 5 buitengewone tuintrends voor het mooiste buitenseizoen van het jaar. Trends die u uitdagen om aan de slag te gaan. Een persoonlijk rijk buitenleven is dan gegarandeerd!

1. De tuin als buitenkamer
‘Een tuin is nooit zomaar een tuin, het is een verlengstuk van uw binnenleven.’ Dit is onze filosofie achter ieder tuinontwerp. Een mooi uitgangspunt dat terugkomt in de tuintrends voor lente 2018, waarin de tuin meer dan ooit centraal staat als buitenkamer van uw interieur. Dit interieur wordt namelijk doorgetrokken naar bijvoorbeeld het tuinmeubilair en de -accessoires buiten. Met welke interieurstijl fleurt u deze lente uw tuin op?

2. Grenzeloze mogelijkheden
Dit jaar gaan de truintrends echter nog een stap verder. Niet alleen is uw tuin een buitenkamer waar u geniet en familie en vrienden ontmoet, het wordt eveneens een ruimte waar u iets extra’s, iets nieuws, doet. Wat dacht u van het onderhouden van een moestuin of het plaatsen van een uitgebreide buitenkeuken? Deze lente worden de grenzeloze mogelijkheden van tuininrichting verkend; koken in de tuin betekent in 2018 meer dan de barbecue uit de schuur halen.

3. Voeg wat luxe toe
In 2018 hebben de tuintrends definitief een luxe tintje gekregen. De krachtige combinatie van tuin en zwembad of zwemvijver is een blijvertje. Maar ook een buitendouche of sauna behoort tot de mogelijkheden. Tijd om te relaxen!

4. Groen, groener, groenst
We gaan deze lente voor tuintrends die een ode aan de natuur brengen. Qua tuininrichting is het dit voorjaar natuur en groen wat de klok slaat. De botanische trend zorgt voor een vleugje romantiek in uw tuin. De nadruk ligt dan ook op natuurlijke elementen zoals zwerfkeien, houten terrassen en wanden met beplanting of mossen.

5. Terug naar de natuur
De ode aan de natuur wordt in de huidige tuintrends ook vertaald naar de tuinaccessoires die we dit voorjaar kiezen. Schilderijen en sierkussens met plantenprint mogen weer. En we gaan voor aardse botanische kleuren – van donkergroen tot flessengroen. Tuinmeubelen en loungesets zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe of wicker.

Voor welke tuintrends gaat u dit buitenseizoen? In onze tuinontwerpen stellen wij uw persoonlijke wensen en beleving voorop, zonder budget en comfort uit het oog te verliezen. Elke tuin is voor ons een prettige nieuwe uitdaging die we graag met u aangaan! Meer weten over de tuintrends voor 2018? Lees dan dit interview met Arjan Brok met een vooruitblik op het jaar.