De gouden combinatie van een ontwerp voor tuin én zwembad: dat stond in 2018 centraal in het werk van onze specialisten. Blik met ons mee terug en vooruit!
Dé tuintrends voor 2018: groen doet leven!

In 2018 geven we bewuster invulling aan (meer) groen om ons heen – kijk maar naar de huidige discussie rondom het betegelen van de tuin. En meer mensen zullen voor een bijzondere tuinbeleving gaan, vaak in combinatie met de aanleg van een zwembad. Tuinarchitect/hovenier Arjan Brok kijkt, met de feestdagen in het vooruitzicht, met u terug én vooruit naar de tuintrends voor 2018.

Het jaar is bijna ten einde. Aan welk project denk je met genoegen terug?
“Dat is de landschapstuin van een woonboerderij die wij aan het begin van het jaar van de grond af opnieuw hebben ingericht. Het betrof een grootschalige renovatie, een superproject, waarin alle facetten van ons vak samenkwamen: tuinontwerp, de aanleg van een zwembad, een stukje bouwkunde… Het van a tot z omtoveren van zo’n omvangrijke wilde tuin naar een luxe leefomgeving met zwembad en cederhouten overkapping: daar denk ik graag aan terug.”

Wat waren de wensen van je klanten in 2017?
“Dat tuin en zwembad elkaar enorm kunnen versterken, zien we terug in de waardering van onze klanten die kiezen voor dit totaalplaatje. We hebben afgelopen jaar weer veelvuldig invulling gegeven aan deze krachtige combinatie en dit zal in 2018 niet anders zijn. Het is een goed geslaagd concept waarmee ons team van specialisten goed uit de voeten kan; ieder van ons vult vanuit zijn of haar expertise aan. Dit maakt ons werkelijk onderscheidend. Het mooiste moment is wanneer het resultaat zichtbaar wordt, want dan zie je de droom en de tuinbeleving die de klant voor ogen heeft gehad.”

Wat heeft 2018 nog meer voor ons in petto als het gaat om tuintrends?
“Volgend jaar zullen we ons verder bewust worden van de rol van groen in onze omgeving. Dit wordt gevoed door de huidige discussies over het al dan niet betegelen van de tuin en de gevolgen hiervan voor een goede waterafvoer. In de toekomst zullen hoosbuien namelijk steeds vaker voor wateroverlast zorgen. Dit maakt ons vakgebied noodzakelijk. Groene projecten zijn nodig om onze omgeving leefbaarder te maken. Ikzelf ben opgegroeid met de woorden: groen doet leven. Dat is nu meer dan ooit het geval!”

Behoort het verwezenlijken van uw droomtuin tot uw goede voornemens voor 2018? Onze tuinspecialisten staan ook in het nieuwe jaar voor u klaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we met u de verschillende mogelijkheden bespreken. Wilt u inspiratie opdoen? Bekijk dan onze blogs van het afgelopen jaar.