AB_JPG_Nov
Tuininspiratie voor waterliefhebbers

Heb je weleens over een zwembad in de tuin nagedacht? De beste periode om met de aanleg hiervan te beginnen is in het najaar of in de winter. Nu is dus het perfecte moment! Gegarandeerd dat jij dan bij de eerstvolgende hittegolf lekker koel in je eigen zwembad ligt.

Iedereen heeft wel een plaatje in het hoofd met hoe het perfecte zwembad eruitziet. Om dat ideale plaatje te kunnen realiseren gaat er eerst

een proces aan vooraf. Dankzij een doordacht ontwerp kunnen het zwembad en de tuin elkaar namelijk enorm versterken. Om tot dat mooie totaalplaatje te komen is het zoal belangrijk rekening te houden met het type zwembad, de vorm, het budget en de grootte van je tuin. Naast de aanleg van een zwembad, wordt er ook goed gekeken naar de omliggende tuin. Zo kun je door toevoeging van nieuwe vormen, materialen, bloemen en planten, een buitenhaard of terrasoverkapping, maximaal genieten van je tuin.

De afwerking bepaalt de look

De afwerking van je zwembad moet overeenkomen met de rest van de tuin. Het materiaal dat je kiest is een belangrijk onderdeel van de uitstraling. Er zijn talloze mogelijkheden voor de afwerking van de bodem, wanden en boordstenen van jouw zwembad. Denk aan hout, een stoere rotspartij of je kunt voor gras kiezen dat ideaal is voor kinderen om op te spelen. Voor een luxere uitstraling kun je kiezen voor bijvoorbeeld marmer, natuursteen of mozaïek. Als finishing touch kies je voor comfortabele ligstoelen. Deze staan niet alleen prachtig aan de rand van je zwembad, ze bieden je na het zwemmen ook een heerlijke plek om op te drogen.

Verlichting voor een sfeervolle uitstraling

Zwembadverlichting zorgt voor een gezellige sfeer, en je kunt ‘s avonds ook langer blijven zwemmen. Daarnaast zou het heel zonde zijn dat wanneer het donker wordt jouw zwembad niet meer zichtbaar is. Kies eventueel voor zwembadverlichting in een speciale kleur of lampen die van kleur veranderen als je origineel wil zijn.

Een waterval als origineel extraatje 

Ook via een fontein of waterval kun je je zwembad verlichten. Bij een standaard zwembad komt het niet zo vaak voor, maar het maakt jouw zwembad wel uniek. Het kan in de wand worden ingewerkt of je kan kiezen voor een losse fontein of waterval dat op de rand van het zwembad gemonteerd wordt.

Zin om aan de slag te gaan?

Dan is dit het juiste moment! We nemen graag de mogelijkheden over het ontwerp, de materialen en afwerking met je door. Vraag naar ons aantrekkelijke totaalpakket via info@arjanbrok.nl.