buiten-gewoon-genieten-2
Tuin en zwembad in 2018: een terugblik

De gouden combinatie van een ontwerp voor tuin én zwembad: dat stond in 2018 centraal in het werk van onze specialisten. Maar ook de aandacht voor een goede waterhuishouding in de tuin, na de zware regenbuien van juni en de aanhoudende droogte in de maanden erna. Blikt u met ons mee terug en vooruit naar 2019?

Grenzeloze uitdagingen
In het afgelopen jaar hebben we verschillende onderscheidende tuinprojecten uitgevoerd. Van het inrichten van een complete landschapstuin in een bosrijk gebied tot het tuinontwerp van een monumentaal pand in de stad. Een van de mooiste uitdagingen was het ontwerpen van een tuin bij een bijzondere nieuwbouwvilla in boerderijstijl. We hebben toen gewerkt met beeldbepalende elementen, zoals meerstammige heesters.

Dat is het leukste aan ons werk: een tuinontwerp van a tot z uitvoeren. Van het sparren met de klant tot het uitwerken van de gehele gedachtegang dat de tuin een verlengstuk is van het huis en het binnenleven. Wanneer dit voor je ogen realiteit wordt en alles klopt: daar doen we het voor.

Tuin met zwembad blijft populair
In veel van onze projecten het afgelopen jaar kwam de gouden combinatie van tuin en zwembad terug; deze passen we moeiteloos in elkaar tot een ware tuinbeleving. Tuin en zwembad kunnen elkaar enorm versterken. Klanten waarderen dit en kiezen daarom graag voor dit totaalplaatje. We kunnen hier ook goed mee uit de voeten, want bij ontwerpen met tuin en zwembad vult ieder van ons vanuit zijn of haar expertise aan. Het zorgt voor onderscheidende projecten waar we trots op zijn!

Sierstraatwerk
Ook hebben we in 2018 flinke stappen gezet op het gebied van sierstraatwerk. Met de verwelkoming van stratenmaker Michael in ons team aan het begin van het jaar, hebben we ons kunnen specialiseren in de aanleg van keramische tegels, natuursteen, exclusieve betonproducten en gebakken materialen. Mooie nieuwe elementen die we desgewenst graag meenemen in onze tuinontwerpen.

Waterhuishouding zorgt voor omslag
De watervriendelijke tuin blijft ook in het nieuwe jaar een belangrijk thema, gezien het veranderende klimaat met een afwisseling van zeer natte en droge perioden. Dit vraagt echt om een ommekeer in het denken over de tuin. Minder verharde elementen en veel meer groen toevoegen is in onze ogen hartstikke noodzakelijk. In onze tuinontwerpen en adviezen houden wij dan ook rekening met biodiversiteit en een goede waterhuishouding, zodat uw tuin helemaal klaar is voor 2019 én daarna. Laat het grenzeloze genieten maar beginnen!

Wilt u in het nieuwe jaar aan de slag met uw tuin? Denkt u na over de aanleg van een zwembad of heeft u hulp nodig bij zwembadonderhoud of -renovatie? Onze specialisten komen graag bij u langs. Tot in 2019!