AB_JPG_1920x960_mei
Tijd om de handen weer uit de mouwen te steken!

Tips om je tuin en/of zwembad voor te bereiden op de zomer.

Het is alweer mei en dat wil zeggen dat de tuin zich volop aan het voorbereiden is op de zomermaanden. In deze zogenaamde overgangsmaanden is er genoeg te doen in de tuin! Hieronder vind je tips waar je nu alvast mee aan de slag kunt, zodat jij in de zomer maximaal kunt genieten!

Zet de bloemetjes buiten

Eventuele planten of bloemen die in de winter naar binnen zijn gegaan, mogen nu weer naar buiten. Daarnaast mogen de uitgebloeide bloemen uit de voorjaarsbloeiers worden verwijderd. Door dit te doen zorg je ervoor dat de bloem zich niet meer bezig hoeft te houden met de oude bloemen maar zich volledig kan concentreren op nieuwe scheuten. Hierdoor zal deze volgend jaar nóg mooier bloeien in het voorjaar.

Ook mogen de altijd groene planten zoals de Buxus of Taxus in mei worden gesnoeid. Doe dit niet in de volle zon om verbranding te voorkomen.

Grasmaaien: geen overbodige luxe

Vanaf nu mag het gras weer elke week gemaaid worden. Verwijder mos, onkruid, bladeren en dode takken. Én vergeet je gazon niet te bemesten. Door hier in deze periode al mee te beginnen zorg je ervoor dat je gazon er komende zomer perfect bijligt. Dat wordt genieten!

Zomerklaar maken van je zwembad

Niet alleen de periode voor onderhoud aan je tuin is aangebroken, maar ook voor je zwembad. Het onderhoud van je zwembad is een specialistische taak. Wij onderschrijven dat het heel vervelend is als je zwembad er niet zo netjes bijligt als zou kunnen. Weet jij wat je allemaal moet doen en waar je rekening mee dient te houden?

Durf hulp in te schakelen

Het onderhoud van je tuin en/of zwembad vraagt om de juiste kennis en materialen. Deze tip lijkt misschien overbodig, maar we zien regelmatig dat er schade wordt aangericht door doe-het-zelvers die eigenlijk niet goed weten hoe ze vakkundig met het onderhoud om dienen te gaan. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Durf dus hulp in te schakelen om dit te voorkomen. Bovendien is het veel beter betaalbaar dan vaak gedacht.

Hebben we je op een idee gebracht? Neem vrijblijvend contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@arjanbrok.nl. We denken graag met je mee, houden van aanpakken en komen graag bij je langs voor advies. Zo kun jij al heel snel genieten van je tuin!