maak je tuin lenteklaar met deze 4 voorjaarstips
Maak je tuin lenteklaar met deze 4 voorjaartips

Het voorjaar is eindelijk weer begonnen, er staan mooie lentedagen voor de deur. Tijdens de winter heeft de tuin stilgestaan en groeide er geen plant! In het voorjaar komt de tuin weer helemaal tot leven. Het moment om in de tuin aan de slag te gaan. Begint het al te kriebelen? Met een aantal handige lentetips maak je de tuin of je terras klaar voor een voorjaarsseizoen met al het buitenleven.

Voorjaarstip 1: Onkruid verwijderen

Begin de voorjaarschoonmaak met het verwijderen van onkruid en planten die niet meer gewenst zijn. Valt een plant op die te groot wordt of andere planten overgroeit? Zorg ervoor dat deze weer de ruimte krijgen om verder te groeien. Om onkruid geen kans te geven; verwijder ze handmatig door ze met wortel en al te verwijderen.

Voorjaarstip 2: Bemesten

Het is misschien niet de meest leuke klus maar toch erg belangrijk: bemest de aarde. De tuin heeft het zwaar gehad tijdens de winter maanden. We gaan daarom de tuin weer op krachten brengen. Met het bemesten van je tuin voorkom je ziektes, schimmels en ongedierte. Op deze manier geef je de tuin een goede start en zullen gezonde planten groeien en bloeien.

Voorjaarstip 3: Planten snoeien

April is een perfecte maand om je planten te snoeien. Extra Tip: Het weer kan soms gekke sprongen maken, kijk of het niet heeft gevroren. Heeft het wel gevroren? Wacht dan nog even op mooier weer. Als we dan echt aan de slag gaan, dan beginnen we met het snoeien van de hortensia’s en rozen. Gebruik hiervoor wel een goede snoeischaar. Zo maak je rechte sneden en voorkom je schimmels en plagen. Ook kun je in het voorjaar de volgende planten snoeien: Heesters, Vlinderstruiken, Bolboompjes, Siergras, Hagen, Clematissen.

Voorjaarstip 4: Bollen planten

Om de tuin weer helemaal fris en kleurrijk te maken kun je bloembollen planten. Meestal doe je dit in het najaar maar gelukkig zijn er een aantal die je ook nu kunt planten. Het gaat dan om de tulpen en narcissen. Dit zijn echte lentebloemen die je tuin helemaal doen opbloeien. Andere voorjaarsbloeiers die het ook heel goed zijn: Viooltjes, Petunia’s, Hyacinten, Geraniums, Krokussen, Irissen.

Ga je nu aan de slag met deze voorjaarstips en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tuin? Wij denken en doen graag met je mee in de zoektocht naar jouw droomtuin. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@arjanbrok.nl.