oktober
Kom in actie: voorjaarsbollen plant je in de herfst!

De bladeren vallen weer van de bomen en de zomerbloeiers zijn uitgebloeid. De zomer is officieel voorbij en dat betekent dat we een kouder en natter seizoen tegemoet gaan. Voor veel mensen is dat altijd weer even wennen. Maar wist je al dat we ons nu alweer met het voorjaar kunnen bezighouden? Denk even terug aan dat heerlijke voorjaarsgevoel en dat moment waarop je overal tulpen, hyacinten, narcissen en krokussen uit de grond zag schieten. Met de herfst en winter voor de boeg lijkt het nog ver weg, maar om in het voorjaar te genieten van al die mooie kleurexplosies ga je nu al aan de slag! 

Wanneer gaan de bollen de grond in?

Voorjaarsbloembollen hebben een koude periode nodig om in het voorjaar tot bloei te kunnen komen. Daarom planten we deze bollen al in de herfst. Het is goed om te weten dat je de bollen zo snel mogelijk na aankoop plant, maar in ieder geval vóór december. Om verrotting te voorkomen is het belangrijk dat je geen bollen in de grond zet in een hele natte periode of tijdens vorst.

Hoe en waar kun je de voorjaarsbollen het beste planten?

Je gaat eerst op zoek naar een leuk plekje in de tuin. Dat kan ergens in de grond of in het gazon zijn maar ook in een mooie pot of balkonbak. Let hierbij goed op de instructies op de verpakking. Sommige bloembollen hebben namelijk volle zon nodig, terwijl andere liever wat meer schaduw krijgen om te bloeien. Zorg ervoor dat er geen onkruid of kleine steentjes meer in de grond zitten. De bollen dienen zachtjes in de grond te worden geplaatst met de puntige kant naar boven. Tot slot bedek je de bollen met aarde en een klein beetje water.

Groot onderhoud of een eigen zwembad?

De periode die nu is aangebroken leent zich niet alleen voor het plaatsen van de bloembollen, deze tijd is ook uitermate geschikt voor groot onderhoud in de tuin. Daarbij kunnen onze hoveniers je heel behulpzaam zijn, met raad en daad. En weet je dat het najaar heel geschikt is om aan te vangen met een eigen zwembad. Door het nu voor te bereiden en te regelen kun je er komend voorjaar al met volle teugen van genieten. Onze zwembadspecialist maakt je graag wegwijs.

Meer weten of een afspraak? Stuur een mailtje naar info@arjanbrok.nl. Wij helpen graag!