De hoveniers van Arjan Brok maken jouw mooiste tuin op aarde
Jouw tuin wordt de mooiste van heel de wereld.

De mooiste tuin van de hele wereld is een persoonlijke keuze. Want wat de één prachtig vindt, wordt door de ander misschien wel heel anders ervaren. De volmaakte tuin voor jou is dan ook de tuin die perfect bij jouzelf past. Maar hoe kom je er achter wat je werkelijk mooi vindt, wat echt jouw ideale ontwerp is? En niet alleen visueel, maar ook budgettair?

In zeven stappen geregeld

Het selecteren van de tuin die perfect bij jou past, vraagt om een proces. In zeven heldere stappen kom jij gegarandeerd uit bij het grote genieten. Maar welke stappen zijn dat dan? We zetten ze even op een rijtje. Stap één gaat letterlijk over de oriëntatie en inspiratie opdoen. Hierbij moet je denken aan het doornemen van tuinmagazines, plaatjes van tuinen online bekijken en de ogen goed open houden tijdens bezoeken aan anderen. Je kunt ook nog gaan kijken bij bijvoorbeeld de Tuinen van Appeltern. Stap twee betreft de bepaling van het plan. Dat gaat over de keuzes qua indeling, eventuele bestrating en beplanting, mogelijk zelfs een fraai ingebouwd zwembad, enzovoorts.

Het grote genieten

Nadat dit plan helemaal aan jouw verwachtingen voldoet kan de offerte opgesteld worden, dat vormt stap drie. Bij stap vier kan de uitvoering werkelijk starten. Stap 5 wordt gevormd door de oplevering. Daarna kan de inrichting geschieden, dus de verfijning met tuinmeubilair et cetera. Dat is stap 6. En dan breekt de allermooiste stap (7) aan: het grote genieten kan beginnen!

Het is nu de tijd

Wat is eigenlijk de mooiste tijd om een tuin aan te leggen? De beste periode is nu. In de herfst is het vochtig en de bodem nog behoorlijk warm. Planten kunnen dan sneller nieuwe wortels aanmaken, en dat zorgt ervoor dat ze gelijk goed aarden. De bladverliezende planten komen vervolgens in november in de ruststand. Zodoende hebben ze meer tijd om aan te slaan alvorens het groeiseizoen weer aanvangt. Wintergroene beplanting doet het trouwens ook beter als het e.e.a. geplaatst wordt in de herfstperiode.

Tot slot is deze periode, tezamen met de winterperiode, ook heel geschikt om een eventueel zwembad te bouwen. Je bent dan op tijd klaar om er vanaf het komende voorjaar van te genieten. Kortom; wie maximaal plezier wil beleven van de allermooiste tuin op aarde, die gaat er nu mee aan de slag. De hoveniers van Arjan Brok staan jou graag terzijde bij de verwezenlijking van jouw tuindromen.