ARJAN BROK-AWATER
Hoe onderhoud je jouw tuin met zomers weer?

Met de volgende 5 tips helpen we je graag de warme zomer door. Zo zal aan het einde van deze zomerperiode jouw tuin er nog net zo mooi bij staan als daarvoor!

1. Snoeien en scheren van hagen

In de zomer kun je zeker snoeien in jouw tuin. In deze periode groeien planten wild om zich heen en mogen ze gerust weer terug in vorm gesnoeid worden. Wel is het belangrijk dat sommige planten nog in de bloei moeten komen, haal hier de knoppen niet te vroeg weg.

•Snoei hagen zo’n tweemaal per jaar. Plan de tweede snoeibeurt an de langste dag van het jaar, zo voorkom je ongeremde groei in de zomer. Ga niet snoeien op een hete zonnige dag.

•De bladeren die onderop zaten kunnen verbranden.

•Door een snoeibeurt kunnen uitgebloeide planten een tweede bloeiperiode krijgen.

2. Maaien gazon

Je kunt het beste 1 á 2 keer per week maaien. Is het erg warm, dan kun je beter even wachten met grasmaaien. Door het gras wat langer te laten groeien bescherm je de ondergrond tegen uitdroging.

 

 

3. Planten in potten

Door planten in potten te stoppen, kun je ze makkelijker verplaatsen. Dat betekent dat je ze eenvoudig in de schaduw kan zetten op dagen dat de zon enorm schijnt. Geef planten pas water als de zon ondergaat. Geef het water niet direct op de bladeren maar richt op de wortels om verbranding te voorkomen.

 

 

4. Waterverspilling tegengaan

In de zomermaanden mag je niet te veel water gebruiken, toch heeft de tuin water nodig. Probeer je planten voor 6:00 uur in de ochtend of na 22:00 in de avond water te geven. Op deze tijden wordt er het minst gebruik gemaakt van water. Ook is het niet verkeerd om een regenton aan te schaffen. Met deze ton vang je water op tijdens regenperiodes wat je weer kunt gebruiken in je tuin.

 

EXTRA TIP: Gebruik eens volle theezakjes en graaf deze in de grond vlak bij de wortels, ze houden veel water vast en planten kunnen dit extra water goed gebruiken.

 

 

Wil je jouw tuin op orde brengen, aanpassen of uitbreiden? Wij denken en doen graag met je mee in de zoektocht naar jouw droomtuin. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@arjanbrok.nl.