AB_JPG_1920x960_juli
Het is hartje zomer! Dat zie én ruik je!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De borders geuren en kleuren volop met alle bloeiende bloemen en planten. Tijdens deze warme dagen zoeken we met z’n allen het buitenleven op. We eten lekker in de tuin, de hangmat hangt weer en we organiseren van alles om de heerlijke buitenlucht tot ons te kunnen nemen. Om hiervan optimaal te kunnen genieten heeft de tuin ook extra aandacht nodig in deze periode met warme temperaturen. Lees hieronder wat jij voor jouw tuin kunt betekenen.

Het gazon in juli

Maai regelmatig, maar zorg ervoor dat je het gras niet te kort maait. Dit voorkomt verbranding. Een grashoogte van ongeveer 3 tot 5 cm is voor deze periode prima. Daarnaast is het verstandig om in de vroege ochtend of avond het gras te sproeien. Het is van belang dat je gazon uit de zon ligt wanneer je dit doet om gele en bruine plekken te voorkomen. En tot slot kun je je gazon eens per maand bemesten om je gazon de hele zomer mooi te houden.

Snoeien in juli

In de zomermaanden kun je uitgebloeide bloemen het best verwijderen. De kans op nieuwe scheuten en knoppen vergroot je hiermee. Op deze manier kun je langer genieten doordat je bloemen en planten langer in bloei zullen staan. Ook struiken en hagen mogen in de maand juli gesnoeid worden. Een belangrijke tip is om altijd van tevoren even te kijken of er geen vogelnesten in de struiken of hagen zitten. Mocht dit wel het geval zijn, dan wacht even met snoeien tot de vogeltjes uitgevlogen zijn.

Handje helpen in juli

We begrijpen dat je met dit warme weer liever de schaduw opzoekt en in een luie stoel een goed boek leest of een frisse duik neemt in het zwembad. Dat kan door ons in jouw tuin aan het werk te zetten door een berichtje te sturen naar info@arjanbrok.nl. Wij hebben passie voor tuinonderhoud en helpen je graag een handje. Bovendien geven we je vrijblijvend deskundig advies over de mogelijkheden van jouw tuin! Niet zonder reden zeggen wij dan ook; Arjan Brok, omdat het gemakkelijk kan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]