Het hele jaar door buiten genieten? Dat kan met deze tips!

We willen het eigenlijk nog niet geloven, maar de zomer is al zo goed als voorbij. Maar niet getreurd, de herfst staat al voor de deur! Gelukkig hebben wij alles in huis zodat u ook buiten de zomer om, heerlijk kunt genieten in uw eigen tuin. Daarom hebben wij voor u enkele tips opgesteld om deze herfst ook optimaal plezier uit uw tuin te halen.

Tip 1: Laat uw buitenplezier niet beïnvloeden door de temperatuur. Met behulp van een buitenkachel kunt u s’avonds behaaglijk buiten genieten van een hapje en een drankje. Een buitenkachel creëert een gunstige temperatuur, en het is ook nog eens berengezellig om er met meerdere mensen omheen te zitten! Misschien nog een dekentje erbij, maar dan staat niets meer uw buitenverblijf in de weg.

Tip 2: De oplossing voor sneeuw en regen; de terrasoverkapping! Heeft u er al een? Ideaal om er droog en warm bij te zitten. Terrasoverkappingen zijn er in alle soorten en maten, iedere tuin is anders en zo ook iedere overkapping. Geeft u de voorkeur aan een strakke stenen overkapping of toch liever een van hout? Aluminium kan ook. Wilt u de overkapping tijdelijk of blijvend dichtmaken? Dat kan met behulp van verschuifbare (glas)panelen of door ze in een permanent profiel te plaatsen.

Tip 3: Omdat de herfstdagen vaak al wat koud en donker zijn, is het ideaal om de tuin karakter te geven met buitenverlichting. Een heuse trend, waar veel mensen nog niet zó mee bekend zijn. Maar al te vaak wordt verlichting alleen gezien als lichtbron. Maar… licht is een enorme sfeerbepaler. Zo kunt u bijvoorbeeld met het lichteffect spelen opdat één specifiek accent in uw tuin de aandacht trekt.

Tip 4: Bezitters van een zwembad of (zwem)vijver, kunnen de herfst- en winterperiode vaak goed benutten voor reiniging en onderhoud. Wees hier op tijd mee, zo voorkomt u ongemakken in de hierop volgende zomer. Zo houdt u het (zwem)plezier er met zekerheid in!

Bent u geïnspireerd geraakt door de bovenstaande tips en wilt u daar meer over weten? Neem dan gerust contact op!