Het echte herfstgevoel; 5 tips

De meteorologische herfst is weer begonnen en dat betekent kortere dagen, koelere temperaturen en het begin van de nazomer. Dit moment van het jaar is heerlijk voor uw tuin. De dagen hebben nog een zwoele temperatuur rond de 20 graden en ‘s ochtends worden landschappen versierd met prachtige dauw. Hoe kunt u uw tuin de gezellige, warme sfeer meegeven die bij de herfst past?

Tip 1: Turn up the heat
Om de kouder wordende avonden van enige warmte te voorzien, kunt u een vuurkorf of een Zweedse fakkel aanschaffen. Een Zweedse fakkel is een rond blok hout waarin verticale gleuven zijn gezaagd in de vorm van een kruis of ster. In het midden van de gleuven zitten aanmaakblokjes of een ander middel om snel een vuur te ontbranden. Plaats hem op een stenen ondergrond in een metalen bak of zand en u kunt al snel 2 tot 3 uur genieten van de fakkel. Ideaal als sfeermaker voor in de tuin.

Tip 2: Scandinavische touch
Leg bij de lounge hoek warme plaids en (neppe) dierenhuiden. Deze geven net dat beetje extra uitstraling waardoor het al snel uitnodigend en warm overkomt. In het najaar kunt u dus alsnog genieten van uw mooie loungeset!

Tip 3: Natuurlijk hout
Voeg kleine houten accessoires toe om uw zithoek nog meer één te laten worden met de natuur. Een opstapeling van hout voor bijvoorbeeld de openhaard, een dikke boomstronk die dienst doet als leuke bijzettafel of een bord van steigerhout. Een aantal houten toepassingen versterken al snel het echte herfstgevoel!

Tip 4: Lichtelijk gezellig
Het is nog geen december, maar het is nooit te vroeg om uw tuin gezellig te verlichten. Van witte led-verlichting tot gekleurde lampjes, er zijn oneindig veel mogelijkheden om uw tuin in het donker gezellig op te laten lichten.

Tip 5: Dierenvriendjes
Met de komst van de herfst zijn er ook voldoende vogeltjes die een vogelhuisje of een lekkere pindaslinger erg op prijs stellen. Hang vetbollen, pindakaaspotjes of een gevulde kokosnoot op en u kunt genieten van vrolijke gezang. Want een stille tuin reflecteert niet de bewegingen die zich voordoen in de natuur gedurende de herfst.

Met behulp van deze tips is uw tuin in een handomdraai klaar voor de herfst. Heeft u vragen of ideeën? Neem dan contact met ons op!