Arjan Brok
Het buitenleven is weer begonnen!

De zon maakt overuren, het buitenleven is weer begonnen! In het verlengstuk van uw huis zult u de afgelopen weken heel wat tijd hebben doorgebracht. Op een plekje in de zon, een hoekje in de schaduw of -met een beetje geluk- heerlijk koel in het zwembad.

Buitenleven is buiten genieten. Geniet u ook zo van de natuur om u heen? Of probeert u de combinatie tussen tuin en natuur nog te vinden? Een natuurlijke draai geven aan uw tuin kan op meerdere manieren. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van natuurlijke bestrating. Steensoorten die hier zeer geschikt voor zijn, zijn bijvoorbeeld natuursteen, hardsteen of kinderkopjes. Ook boomstamschijven als tegels brengen een natuurlijk gevoel naar voren.

Een andere manier om uw tuin een natuurlijke uitstraling te geven is door veel groen en kleur toe te voegen. Door uw tuin aan te kleden met bloemen en planten zult u zien dat de natuur ook echt meer gaat leven; vogels, vlinders en bijen zullen er geen genoeg van kunnen krijgen. Hoge borders voor de planten kunnen een toevoeging zijn. De hoogteverschillen zorgen voor een speels effect en maken uw tuin net iets levendiger.

Ook de toevoeging van een vijver zal een natuurlijk effect hebben op uw tuin. De trend van dit jaar is de ronde vijver met de verhoogde rand. Bij een natuurlijke tuin gaat een (zwem)vijver als deze erg mooi op in de beplanting. Liever een strakke tuin? Dan werkt een ronde, hoge vijver goed om een zachtere uitstraling aan de tuin te geven.

Meer adviezen over de mogelijkheden voor uw tuin? Neem gerust even contact op voor een vrijblijvende afspraak. Meer weten? Mail naar arjan@arjanbrok.nl