40603731_xl_website
Onmisbaar in uw herfsttuin: vaste planten maken het verschil

Oss/Herpen – Het is nog volop genieten van de laatste bloemen in uw tuin. Bessen en andere vruchten krijgen hun kleur en siergrassen zijn in september zelfs op hun mooist. In deze maand van het jaar kunt u heel goed vaste planten in uw tuin plaatsen. Het leuke aan vaste planten is dat uw tuin er ieder jaar weer net even anders uit ziet. Daarom worden vaste planten ook zo gewaardeerd.

Veelzijdig bloemenfeest
Vaste planten zorgen in uw tuin voor een verrassend en veelzijdig bloemenfeest. De septembermaand biedt uw vaste planten nog een lekkere warme grond. Hierdoor maken uw nieuwe vaste planten snel stevige wortels aan. In de winter blijven ze ondergronds leven. Vanaf het voorjaar verrassen ze u weer met mooie, sterkere bloemen.

Lust voor het oog
In de herfst bloeiende vaste planten hebben vaak sterke, en warme kleuren, net zoals het licht van de zon dat dan veel meer rood en geel bevat. Ook pastelkleuren komen in deze periode voor. Neem nu bijvoorbeeld de herfstanemoon. De witte, roze of zachtrode bloemen van de hoge herfstanemoon of Japanse anemoon geven een uitzonderlijk fraaie touch aan uw herfsttuin. En wat te denken van de hoge en lage herfstasters met hun volle straalbloemen en gele harten? De lage Aster Dumosus-hybriden zijn trouwens ook onmisbaar in de herfsttuin, omdat veel herfstbloeiende vaste planten behoorlijk hoog worden en ze dus voor een uitgebalanceerd geheel zorgen. De Echinacea purpurea kan tot in oktober bloeien met witte ‘Alba’. Samen met blauwe en roze bloeiers vormen ze een lust voor het oog.

Samen tuinplezier creëren
Een tuin is nooit zomaar een tuin. Uw tuin vraagt om een doordacht plan. Daardoor haalt u het plezier eruit dat erin zit. Laat u dus goed begeleiden bij de keuzes voor beplanting. De hoveniers van Arjan Brok kunnen u daar als geen ander bij helpen. U zult daarna jarenlang tijdens alle seizoenen kunnen genieten van de doordachte keuzes. Meer weten over optimaal tuinplezier? Stuur gerust uw e-mail naar arjan@arjanbrok.nl.