Droogte in uw tuin: vijf tips en adviezen van de specialisten van Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting hoe uw tuin (en uzelf) door de droogte te loodsen.
Get ready, de zomer is in aantocht!

Het is u vast niet ontgaan, de temperatuur buiten neemt weer toe. Het blijft nog even variëren tussen een fel blauwe en donker grijze lucht, maar het begin is gemaakt. Dat wil zeggen; we kunnen weer van start gaan met het zomerklaar maken van onze tuin. Wij vertellen u graag meer over hoe de voorbereidingen aangevangen kunnen worden.

1. De tuin: Planten, bloemen en bomen in uw tuin zijn vaak het meest onderhoudsintensief. Daarom raden wij u aan gedurende de lentemaanden te beginnen met het snoeien. Zo kunt u starten met het snoeien van rozen en hortensia’s. U dient er wel rekening mee te houden dat bomen als esdoorns, beuken- en notenbomen nog niet volledig in bloei staan. Deze kunt u dus pas rond het begin van de zomermaanden snoeien (juni/juli).

2. Het zwembad: Het voorjaar is een prima moment om uw zwembad weer zomerklaar te maken. Wij helpen u graag met het aansluiten van uw filterinstallatie, het reinigen van het zwembadwater en het controleren en op orde brengen van de waarden.

3. Het terras: Uiteraard wilt u gedurende de zonnige periode weer maximaal kunnen genieten in uw tuin. Een goed verzorgd terras en decoratie zijn daarbij wenselijk. Wij adviseren u te beginnen met de controle van uw tuinmeubels, tuinhuisje en schutting. Kijk hierbij vooral naar plekken die zijn verweerd en nader onderhoud vergen. En bij houten materalen; controleer op de eerste verschijnselen van rotting. Hoe eerder u erbij bent, des te eenvoudiger houdt u de materialen in conditie. Vroegtijdig herstel zal echt verdere schade doen voorkomen. Ook kunt u de terrastegels voorzien van een schoonmaakbeurt met hogedrukspuit. Zo oogt de oppervlakte weer fris en verzorgd.

4. Buitenwellness: Is uw tuin al voorzien van een buitenwellness? Hieronder verstaan we jacuzzi’s en buitendouches. Ook dit vergt onderhoud voor gegarandeerd buitenplezier gedurende het betere weer. Zo is het belangrijk dat de omkisting van uw jacuzzi wordt gereinigd. Op de kunststof of houten buitenkant en in het water ontstaan vaak algen bij weinig of slecht onderhoud. Bovendien is het raadzaam om het water niet alleen grondig te reinigen, maar ook af te tappen.

Hebben we u hiermee voorzien van genoeg inspiratie om aan de slag te gaan met uw tuin? We hopen van wel. Kunt u hulp gebruiken met de voorbereidingen? Onze hoveniers nemen u graag het werk uit handen. Zo leuk kan het zijn!