Genieten van uw wintertuin doet u zo;

Sneeuw en ijs zorgen in deze tijd van het jaar vaak voor prachtige plaatjes. Toch betekent dit niet dat u alleen van achter het raam van uw tuin kunt genieten. Ook in de winter kunnen de handjes uit de mouwen!

Uw tuin vol leven houden is in de winter geen probleem. Hoewel u misschien denkt dat er weinig dieren in beweging zullen zijn, kan uw tuin hieraan bijdragen. Een egel zal zich misschien niet zo snel laten zien, maar vogels des te meer. Vooral als uw tuin schuilplaatsen heeft en er voedsel te vinden is. Het is dan ook handig om, als de bladeren nog vallen, een natuurlijk dek te creëren over uw borders. Hark de bladeren van uw gazon naar een paradijsje voor egels en vogels.

De bladeren dienen niet alleen als deken voor de dieren. Ook de planten die in de border staan zullen hiervan profiteren. Ze drogen minder snel uit en ook zorgen de bladeren ervoor dat de vorstschade beperkt wordt. Niet alleen een bladerdeken beschermt uw panten; een sneeuwdeken werkt ook sterk isolerend. Let wel op; wordt de deken te dik, dan bestaat de kans dat takken afbreken of ombuigen. Het beste kunt u er dan met een bladhark een laagje sneeuw vanaf schuiven.

Heeft u nog meer ideeën nodig om de winter door te komen? Misschien kunt u dan…
…het tuingereedschap schoonmaken?
…de schuur opruimen?
…bollen planten?
…ongebrande pinda’s rijgen voor de vogels?
…inspiratie opdoen via www.arjan-brok.nl?
En natuurlijk buitengewoon genieten van uw wintertuin!