AB_BlogJuni
Extra voordelen voor u bij een binnenzwembad!

Zwembaden worden in alle vormen, maten en met verschillende materialen gemaakt. Maar heeft u ook wel eens nagedacht over dé perfecte locatie voor uw zwembad? Dit hoeft namelijk niet per se buiten te zijn. Een binnenbad kent namelijk ook talloze voordelen. Hier vertellen wij u graag meer over!

Het grootste voordeel is wellicht niet heel verrassend; u kunt het hele jaar door genieten! Een binnenzwembad is niet afhankelijk van de buitentemperatuur en de weersomstandigheden. Hierdoor is het mogelijk om in alle seizoenen van het jaar gewoon door te zwemmen. Altijd zwemplezier dus.

Bij het op temperatuur brengen van een buitenzwembad gaat er energie verloren. Een binnenzwembad kent dit probleem niet en is een stuk eenvoudiger op temperatuur te brengen. Dit is vaak wel afhankelijk van de ruimte waarin het zwembad wordt geplaatst. Door het gebruik van vloerverwarming zult u al snel merken dat de temperatuur van het water zich aan de ruimte aanpast. Uiteraard zult u meer hulpmiddelen nodig hebben dan slechts vloerverwarming om het water op aangename temperatuur te brengen.

Het binnenzwembad vergt beduidend minder onderhoud. Nu zult u al snel denken; “maar een buitenzwembad heeft toch ook een filter dat het water continu reinigt”? Dat klopt ja, maar afhankelijk van de wind en omliggende bomen en struiken en andere natuurlijke invloeden, zult u zien dat het schoonhouden altijd wel om enige tijd en inspanning vraagt. Dit is bij een binnenzwembad niet het geval en vormt dan ook zeker een extra voordeel!

Wat is er nou duurder, een binnenzwembad of een buitenzwembad? In eerste instantie zijn we daarbij geneigd te kijken naar de aanschafprijs. Zo bekeken kost de aanleg van het binnenzwembad meer dan die van het buitenzwembad. Wanneer we kijken naar de lange termijn, dus inclusief onderhoudskosten en energiekosten, dan zal het binnenzwembad waarschijnlijk voordeliger uitpakken. De locatie en de nodige inspanningen voor ver-/aanbouw met betrekking tot de aanleg van een binnenzwembad zijn per situatie verschillend, en geven dus verschillende uitkomsten te zien.

Wilt u graag eens een persoonlijk adviesgesprek met onze zwembad- en tuinontwerper? Dan komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking. Neemt u gerust contact met ons op.