Een echte herfsttuin creëren? Gebruik hout!

Door de gure wind en de koude temperaturen is het weer tijd om de haard eens flink op te stoken. Dit zorgt naast de aangename warmte ook voor een gezellige sfeer in huis. En wat te doen met uw voorraad hout voor de openhaard? Grote kans dat u deze buiten bewaart, naast het tuinhuisje bijvoorbeeld. Wist u dat u vrij makkelijk een leuke herfsttuin kan creëren door een houten uitstraling?

Een gehele of gedeeltelijke achterwand bekleden met stapels hout geeft al direct meer sfeer dan een simpele schutting. U kunt een houtopslag vrij makkelijk zelf maken. Met behulp van geplatoniseerde houten zuilen bijvoorbeeld. Dit is thermische gekookt hout dat heel duurzaam is, het gaat tot zeker 15 jaar mee! Tussen de zuilen kunt u de blokken hout stapelen. Dit geeft een geordend en stijlvol effect.

Voeg voor een extra ‘touch’ lichtspotjes toe. Deze verlichten dan gedurende de avond uw houtvoorraad waarmee deze extra aandacht krijgt. Hiermee legt u het accent van uw tuin op het echte najaarsgevoel.

Naast de achterwand, kunt u ook andere leuke plekken in uw tuin gebruiken om hout op te slaan. Breng het zitgedeelte volledig in herfstsferen door onder de tafel of tegen de wand uw houtvoorraad op te stapelen. Ook een bank met een open onderkant is een perfecte opslagplek. Door het hout te gebruiken, verandert u ook direct de uitstraling van uw tuinmeubelen.

Het gebruik van hout in uw tuin uit zich in vele manieren. Zo ziet u maar dat u op een eenvoudige manier de opslag van houtblokken meer kunt betrekken bij uw tuin. Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden. Heeft u een leuk idee maar weet u nog niet hoe u het daadwerkelijk kunt verwerken in de tuin? Neem dan contact op met Arjan Brok. Wij helpen u graag verder waardoor u ook in het najaar buitengewoon kunt genieten!

ab_blog_november
Pinterest; lenebjerre.dk