AB_JPG_1920x960_juni
Doe je mee? Dé tuintrends voor het nieuwe seizoen!

Het hele jaar maken wij klanten blij met een tuin en/of zwembad dat compleet past bij hun wensen, woonomgeving en budget. Om al deze droomtuinen om te toveren luisteren wij aandachtig en overleggen we nauw met de tuinliefhebber. Hierdoor ontgaat ons niks en weten we precies welke materialen of tuinstijlen populair zijn. Een paar van deze trends delen we graag met jou.

De klimaat- en onderhoudsvriendelijke tuin

De tijd vliegt en we merken steeds vaker dat er gebrek aan tijd is. Hierdoor is het best lastig om de tuin goed bij te houden. Daarnaast hebben we ook te maken met een klimaatsverandering. Het is logisch dat dit consequenties heeft voor de tuin. Terwijl wij allemaal beschut onder de parasol of droog binnen zitten wordt de tuin blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Door bijvoorbeeld goed na te denken over een goede waterafvoer, het creëren van schaduw of het planten van water- en droogtebestendig bloemen en planten maak je het jezelf veel makkelijker. Weinig onderhoud, veel genieten!

De vier-seizoenen tuin

We denken vaak dat een tuin niet voor elk seizoen geschikt is. Elk seizoen heeft echter zijn eigen charmes en met een paar aanpassingen kun je daar werkelijk in elk jaargetij optimaal van genieten. Door bepaalde keuzes in beplanting zorg je dat je tuin het hele jaar door groen is en in bloei staat. En heb je weleens gedacht aan een buitenkeuken zodat je tijdens de warme zomerdagen buiten kunt blijven tijdens het koken? Of een overkapping om droog te zitten zodra het regent? Met een heerlijke gin-tonic in de zomer, en wanneer het wat kouder wordt met een dekentje en glühweintje. Heerlijk, toch?

De ontspanningstuin

Zoals we al noemden, is iedereen hartstikke druk tegenwoordig. Des te belangrijker is het dan om ook af en toe een rustmoment te pakken. De beste manier om dit te doen in je eigen tuin is natuurlijk met een zwembad. Hiermee creëer je het ultieme vakantiegevoel gewoon in je eigen tuin. Én dit is echt niet zo ingewikkeld als je misschien altijd gedacht hebt. Er zijn namelijk talloze vormen en maten dus voor elke tuin en/of budget is er een oplossing.

Bovengenoemde trends zullen niet snel ingehaald worden door de tijd en nieuwe ontwikkelingen zijn haalbaar voor iedere tuin. Je bent dus verzekerd van een tuin die toekomstproof is! Neem contact op via info@arjanbrok.nl en we komen graag langs voor vrijblijvend advies en gratis inspiratie!