De tuin, dat ben je zelf!

Het goede weer heeft zich laten zien en dit betekent dat de tuinmeubelen weer naar buiten mogen én buitengewoonplezier gegarandeerd is! U heeft zich er wellicht ook al op betrapt; even heerlijk wat zon meepikken zodra de gelegenheid zich voordoet. Een goed begin van een nieuw seizoen, lijkt me zo.
Even terugkomend op dat ‘buiten ge(woon) plezier’, hoe doen we dat eigenlijk en wat houdt dit precies in? Voor velen vormt de tuin een heuse oase van rust; even de zorgen vergeten en de hedendaagse hectiek ontlopen. Gewoonweg heerlijk ontspannen. Bovenal is de tuin een zeer persoonlijke en vertrouwde comfortzone. De inrichting is dus voor ieder verschillend. En zeg nou zelf, dat maakt het toch zó bijzonder?

Tuinen geven meestal al snel een indruk van diens eigenaar. Zo valt een rustige tuin met een vijver doorgaans te associëren met mensen die eveneens rustig van aard zijn. Een drukke tuin met veel felgekleurde bloemen en veel gedetailleerde aankleding behoort meestal een expressievere eigenaar toe. We kunnen dus vaak zeggen; de tuin, dat ben je zelf!

Voor welk type tuin heeft de gemiddelde Nederlander een voorkeur? Wij Nederlanders, zijn op het gebied van tuininrichting te vergelijken met de Engelsen. In veel Nederlandse tuinen wordt ook gezocht naar de balans. Het moet niet te leeg zijn, maar zeker ook niet te vol. De combinatie van gras en tegels valt daarnaast bij velen van ons flink in de smaak. De toevoeging van planten en heerlijk ruikende bloemen mag eveneens niet worden vergeten. En… tegenwoordig is het ‘een sport op zich’ om geheel up to date te zijn op het gebied van modieuze tuinverlichting.

Wilt u er graag achterkomen welke tuin het beste bij u past en wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact op!