New design villa patio with comfortable rattan furniture and pattern carpet
De tuin als verlengstuk van je woonkamer? Dat doe je eenvoudig met deze tips!

Als we kijken naar afgelopen weken weten we precies wat er met ‘’april doet wat ie wil’’ wordt bedoeld. Van prachtige, warme lentedagen tot koude sneeuwdagen. En dat allemaal binnen één week. Het weer is nu misschien twijfelachtig, maar de zomer is toch écht in aantocht! Dat betekent lekker lang buiten genieten van fijne zomeravonden! Het liefst haal je de sfeer van je woonkamer naar buiten. Dat is een trend die we de afgelopen jaren steeds vaker voorbij zien komen. Maar… hoe doe je dat? Met deze tips kun jij je tuin eenvoudig meer bij je huis betrekken!

Kies voor één en dezelfde stijl

Het is de bedoeling dat je de grens tussen binnen en buiten gaat vervagen. Dat doe je door dezelfde kleuren, patronen en materialen uit je interieur óók buiten toe te passen. Hierdoor creëer je eenvoudig een gelijkmatig en knus geheel en worden binnen en buiten één. Als je een grote tuin hebt kun je zelfs een tuinhuis of veranda overwegen zodat je het hele jaar door van het buitenleven kunt genieten.

Laat je vloer doorlopen

Om de scheiding tussen binnen en buiten écht zo min mogelijk te laten lijken ga je nog een stapje verder. Je kunt dan de truc voor optimaal ruimtelijk gevoel toepassen. Daar bedoelen we mee dat je je vloer van binnen door laat lopen naar buiten. Niet letterlijk natuurlijk, want grote kans dat jouw vloer binnen niet geschikt is voor de weersomstandigheden buiten. Er zijn tegenwoordig veel meer maten, materialen en kleuren mogelijk dan alleen de bekende betonnen tegel. Je kunt allerlei patronen buiten laten leggen en zelfs voor een houtlook kiezen! Zorg er wel voor dat de ondergrond van je woonkamer en terras gelijk zijn. Zo laat je je huis en je tuin prachtig in el-
kaar overvloeien.

Grote ingrepen voor jouw perfecte buitenleven

Onder het mom van ‘’als we het doen, doen we het goed’’ kun je er uiteraard voor kiezen om het wat groter aan te pakken. Dan ben je op de lange termijn gegarandeerd van een fijn buitenleven. Een compleet nieuw terras geeft natuurlijk al direct een nieuwe uitstraling. Als je ook van gezelligheid buiten wilt genieten terwijl het regent, denk er dan eens aan om je terras te overkappen. Wil je ’s avonds de samensmelting met buiten blijven houden? Dan is verlichting belangrijk. En misschien droom je stiekem weleens van een zwembad in de tuin? Dit is hét moment om die droom werkelijkheid te laten worden!

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en het hoeft niet zo duur te zijn als je misschien denkt. Ga nú nog aan de slag en mail naar info@arjanbrok.nl zodat je er de rest van de zomer – en ongetwijfeld nog lang daarna – van kunt profiteren!