Bereid je nu voor op een mooi zwembadseizoen
Bereid je nu voor op een mooi zwembadseizoen

De mooie weersomstandigheden zorgen ervoor dat we weer lekker kunnen genieten van onze tuin en zwembad. Heb jij al een ingebouwd zwembad, dan tref je hieronder waardevolle tips aan over hoe je je het beste kan voorbereiden op het zwembadseizoen?!

Zwembad goed reinigen

Het is van belang om je zwembad altijd goed schoon te maken. Dit houdt in dat je niet alleen de wanden en bodem reinigt, maar ook het aanwezige water. Het is van belang dat er zich zo min mogelijk grof en fijn vuil in het water bevindt. Grove vervuiling kun je deels gewoon met de hand of met een schepnet oplossen. Een elektrische zwembadstofzuiger kan jou daarbij behulpzaam zijn (zie de online webshop van Arjan Brok). Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken kun je gaan voor een zwembadrobot, die heeft in een paar uur de wanden en de bodem schoongemaakt. Hoe makkelijk is dat?!

Water schoonhouden

Het water dient ook vrij gemaakt te worden van verfijnd vuil. Dit doe je door gebruik te maken van een goede pomp en/of filterinstallatie. Een schepje is helaas niet genoeg om je water te ontdoen van minuscuul vuil. Doordat er bacteriƫn, algen, micro-organismen en andere vervuilingen in het water terechtkomen, moet het gedesinfecteerd worden. Denk hierbij aan chloor, dit wordt ook gebruikt in openbare zwembaden. Wil je een natuurlijke oplossingen voor het desinfecteren, kies dan voor zwembadzout.

Is de pH-waarde goed

Om lekker te kunnen zwemmen is het belangrijk dat de pH-waarde goed is. Dit geeft aan dat het water veilig is voor je gezondheid. Zoals hierboven aangegeven desinfecteer je het water met chloor. Dit werkt alleen als de pH-waarde goed is, deze moet tussen de 7,2 en 7,8 liggen. Bij een waarde van 7 is je water neutraal en dus al van goede kwaliteit. Om dit te meten kun je gebruik maken van digitale meters of teststrips. Is je pH-waarde te laag of te hoog, dan zijn er middelen verkrijgbaar waarmee je dit kan tegengaan.

Nog enkele tips meer

Vul een zwembad nooit met bron- of grondwater. Dat water bevat doorgaans veel ijzer (ongezond) en voordat je het weet heb je roestig gekleurd water. Een zwembad wordt dus altijd gevuld met leidingwater. Er zijn middelen beschikbaar om het water extra helder te krijgen, zoals vlokmiddel (zie ook daarvoor de webshop van Arjan Brok). En zorg ervoor dat je het waterpeil in de gaten houdt, zodat ook de reinigingsinstallatie niet droog loopt.

Met deze tips heb je jouw zwembadplezier helemaal onder controle, en kan het grote genieten beginnen. Hulp nodig of wil je andere onderdelen in jouw tuin aanpakken? Wij denken en doen graag met je mee in de zoektocht naar jouw droomtuin. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@arjanbrok.nl.