Arjan_Brok_April
April: een maand vol tuinplezier!

Bij Arjan Brok helpen wij tuinliefhebbers graag bij het verwezenlijken van optimaal tuinplezier. Dit wordt gerealiseerd met een inspirerend tuinontwerp, én natuurlijk door goed onderhoud. Wat kunt u in deze maand april allemaal doen om uw tuin in ideale conditie te brengen? We lichten de belangrijkste activiteiten voor u op een rijtje. 

Geschikte klimplanten
In april valt er heel wat te doen in uw tuin. Verwijder dood hout uit de hortensia’s en knip uitgedroogde bloemen van vorig jaar nu af. Bedenk daarbij wel dat zich onder de bloemen de nieuwe bloemknoppen voor dit jaar bevinden. Snoei die dus niet weg! Heeft u een pergola en zoekt u daarvoor geschikte klimplanten? Heel geschikt zijn passieflora, blauwe regen, jasmijn, kamperfoelie en vuurdoorn. Maar ook de clematis, bruidssluier, wijnranken en uiteraard klimrozen lenen zich hier uitstekend voor.

Moestuintips
Beschikt u over een moestuin? Deze maand kunt u vrijwel alles in de grond zaaien, planten of poten. Met de zogenaamde waterminners als tomaten en komkommers moet u nog wel even zo’n maand a anderhalve maand wachten. Middelvroege aardappelen kunnen nu gepoot worden. Ook de klauwen voor groene asperges kunt u aanplanten. Bedenk hierbij wel dat u ze pas vanaf volgend jaar kunt oogsten.

Doeltreffend bemesten
Heeft u een gazon en deze nog niet bemest in de maand maart? Doe dat dan nu. Uw gras heeft het echt nodig. Slechte plekken in het gazon kunt u het beste wegnemen en opnieuw inzaaien. Steek de grasranden af voor een mooi en strak gazon. Bemest overigens niet alleen het gazon, maar ook de eenjarige plantjes. Het beste is om dit zo’n 3 weken na het planten te doen, en herhaal dit later in het seizoen. Gebruik bij voorkeur mest die direct werkt, zoals kuipplantenmest. Ook rozen hechten t/m juli aan maandelijkse bemesting.

Zoals u het wil 
April doet wat hij wil, is een alom bekende spreuk. Wat ons betreft doet u deze maand vooral in uw tuin wat u zelf wil. Datgene wat u niet wilt doen, dat verzorgen de tuinspecialisten van Arjan Brok met alle plezier voor u. Daarover meer weten? Stuur uw bericht dan naar info@arjanbrok.nl.