De watervriendelijke tuin blijft ook in het nieuwe jaar een belangrijk thema. Hoe integreren wij een goede waterhuishouding in onze tuinontwerpen?
Al eens nagedacht over een zwemvijver?

Dit jaar is een natuurlijke tuinuitstraling helemaal hip! Een zwemvijver past daar helemaal bij, maar wat is nou eigenlijk een zwemvijver?

Een zwemvijver is een duurzaam en natuurlijk alternatief voor het originele zwembad en de standaard tuinvijver. De zwemvijver is vooral geschikt voor mensen die tuindecoratie, zwemmen en gemak willen combineren. U hoeft niet het ongemak te ervaren van een complete tuinverbouwing, maar met een relatief kleine aanpassing van uw huidige tuin kunt u weer jaren ongekend genieten.

Het nieuwste van het nieuwste; een zwemvijver is een heuse trend en past perfect in het plaatje van 2015. Ze zijn bovendien milieuvriendelijk! De voorkeur voor een zwembad of zwemvijver is persoonlijk en heeft met name te maken met hoe u uw tuin ziet; vooral strak of vooral natuurlijk?

Ik hoor u al bijna denken; maar er zit toch geen filter in een vijver? Dan is het water toch onvoldoende schoon? Niets is echter minder waar! Door het toevoegen van filterplanten zoals Gele lis, blijft het water in uw zwemvijver helder en zuiver. Buiten het feit dat deze planten zeer effectief zijn als filtersysteem, vormen ze ook nog eens een prachtige en natuurlijke decoratie.

Zijn er verschillen in zwemvijvers? Zeker, want de zwemvijvers kunnen vormgegeven worden naar heel persoonlijke wensen en maatstaven. Zo is vrijwel iedere vorm mogelijk en zelfs het materiaal kan worden afgestemd op de voorkeuren van de opdrachtgever.

De zwemvijver dient de gemaksmens, en vergt weinig tot geen onderhoud. En… het is in de winter zelfs mogelijk om in uw eigen tuin te schaatsen. Een echte beleving dus! Waar wacht u nog op? Laat u inspireren en neem beslist eens contact op voor een vrijblijvend en verrassend gesprek hierover.