Blog-oktober-2017
Op zoek naar rust? 5 tips om uw tuin te (her)ontdekken!

We gaan met z’n allen steeds vaker en verder weg om er even helemaal tussenuit te zijn. Kijk alleen al naar de explosieve groei van het aantal vliegreizen. Maar wie op zoek is naar rust en ontspanning, hoeft in principe helemaal de deur niet uit. Kijk maar eens uit het raam: er valt veel te genieten bij de aanblik van uw tuin. Ook in de gure herfstmaanden. Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting geeft u vijf tips om dicht bij huis te ontspannen. En… relax!

1. Het goede van groen
Vooropgesteld: u hoeft er eigenlijk niet eens veel voor te doen om tot rust te komen. Dat doen planten op zichzelf al! Zo is de zuiverende werking van planten goed voor onze gezondheid, maar ook de aanblik is al genoeg. Zo blijkt uit onderzoek dat het patroon van bladeren een stress verlagende werking heeft. Onze aandacht wordt er bijna als vanzelf naartoe getrokken. Dit werkt verrassend genoeg ook zo bij het kijken naar natuurfoto’s. Geen tuin? Dan weet u wat u te doen staat!

2. De regen op uw gezicht
Het geluid van regen is erg rustgevend. Dat komt goed uit, want in de herfstmaanden valt er aardig wat neerslag. Trek uw laarzen aan en stap eens de tuin in als er een bui valt. Of zet uw raam open voor een moment van onthaasting.

3. Overdekt ontspannen
Een hekel aan nattigheid? Richt een hoek in uw tuin in die overdekt is. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden voor een waterbestendig tuinontwerp eindeloos. Wat dacht u van een romantisch tuinhuisje, een mooie veranda of overkapping van hout of dekzeil? Heerlijk om onder te ontspannen en te schuilen voor de regen.

4. Ultiem relaxen in een loungehoek
Voor die speciale momenten dat de zon doorbreekt in de herfstmaanden, zou u eens na kunnen denken over een mooie loungehoek, eventueel deels overkapt. Verpest de kou uw moment van ontspanning? Onder het genot van een buitenhaard kunt u rustig verdergaan met relaxen.

5. Het gekabbel van een zwemvijver
En tot slot: onderschat de kracht van een vijver niet. Het gekabbel van water in uw tuin is uiterst rustgevend. Met een zwemvijver snijdt het mes aan twee kanten: u kunt er het hele jaar buitengewoon van genieten. In de zomer zwemt u in zuiver en natuurlijk water, in de herfstmaanden is er het kijkgenot en daarmee de ontspannende beleving.

Wilt u vandaag nog rust en ontspanning vinden in uw tuin? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en herontdek uw tuin! Het buitengewoon genieten begint namelijk vlakbij. Wij helpen u graag bij de realisatie van rustgevende elementen in uw tuin. Voor optimaal buitenplezier, ook in de herfst.