5 tips om uw tuin gereed te maken voor de lente!

De lente is weer begonnen en wat is dat toch een heerlijke periode! De koudere dagen verdwijnen en het is tijd om de tuin even goed aan te pakken. Dit is hét moment om de tuinmeubelen weer gereed te maken voor gebruik, heggen te snoeien, bloembollen te planten en, als u erover beschikt, het zwembad voor te bereiden op de heerlijke zomerdagen. Lees hier 5 tips die u helpen uw tuin voor te bereiden op de lente;

1. De grote schoonmaak
Een voorjaarsschoonmaak hoeft u zeker niet alleen tot binnen te beperken. Controleer de dakgoten en regenpijpen op bladeren om zo lekkages te voorkomen. Verwijder de groene aanslag van uw tuinpad of oprit en haal alle onkruid weg voor een schone, opgeruimde tuin!

2. Zet de bloemetjes buiten
Het is tijd om het winterdek bij uw planten te verwijderen als u deze heeft aangebracht. Als deze beschermlaag te lang blijft zitten, krijgen de planten het te warm waardoor ze te vroeg tot ontwikkeling komen. Blijf wel bedacht op eventuele nachtvorst en dek in dat geval de planten weer even af.

3. De (heggen)schaar erin
Een zonnige dag is een geschikt moment om de heg te snoeien. De meeste heggen en hagen hebben slechts een maal per jaar een knipbeurt nodig. Wat kunt u zoal snoeien? De heide, fruitbomen, klimrozen en heesters die na 1 juli bloeien. Zo bent u verzekerd van mooie bloeiers van de zomer!

4. De lente in uw (bloem)bol
Zomerbloeiende bollen kunnen vanaf maart, na de vorst, tot begin mei geplant worden. Ook de eerste perkplanten kunnen al de grond in, maar bescherm ze wel als het hard gaat vriezen. Geef ze voldoende water, bemest wekelijks bij en verwijder dode bloemen.

5. Energieboost
Gazon, struiken, bomen, klimmers, rozen en kuipplanten beginnen nu, na hun winterse rustperiode, weer volop te groeien en hebben daarom flink mest nodig. Bemest het gazon eens per maand dat tevens weer voor het eerst gemaaid mag worden.

Als u deze maatregelen treft, kunt u gegarandeerd genieten van een mooie, bloeiende tuin in de zomer. Het is een uitstekende tijd om alles flink aan te pakken, zowel kleine als grote aanpassingen. Heeft u interesse in een nieuwe indeling of een zwembad? Of wilt u gewoonweg wat advies? Dan kunt u beslist terecht bij Arjan Brok tuin- en zwembadinrichting.