blog_juni_arjan_brok
10 overpeinzingen voor uw tuin!

In deze zomerse maand inspireren wij u graag extra. De 10 mooiste kansen op aanvullend buitenplezier zetten we voor u op een rijtje.

1. De moderne (zwem)vijver; voorheen zagen we vaak dat vijvers vooral bestonden uit ronde vormen en doorgaans troebel water. Tegenwoordig maken we steeds meer gebruik van strakke, rechte vormen. Daarnaast wordt het water van de vijvers ook steeds helderder. Dit kan door gebruik van een natuurlijk filter zoals de plant Gele Lis. Ook een filterinstallatie behoort tot de mogelijkheden.

2. De Oosterse tuin; de laatste jaren zien we dat de Oosterse tuin flink aan populariteit toeneemt in Nederland. Hierbij staat vooral de eenvoud van materialen centraal. De primaire functie van deze tuinen is de uitstraling van rust en kalmte.

3. Moderne schutting; tuinen van nu worden tot in de kleinste details gepersonaliseerd. Daar mag de schutting zeker niet aan ontbreken. Zo zijn er tegenwoordig al heuse schuttingdesigners. Zij maken exclusieve ontwerpen. Deze zijn niet alleen praktisch, maar vormen ook een bijzonder mooie decoratie.

4. Tuinverlichting; wie ook s’ avonds nog graag van of in de tuin wilt genieten, doet er verstandig aan de tuinverlichting af te stemmen op bijzondere objecten. Zo krijgt u bijvoorbeeld een heel mooi effect als u een waterelement, boom of standbeeld extra belicht in de avonduren.

5. Huis als uitgangspunt; is uw tuin afgestemd op het exterieur van uw huis? Het is de kunst om alles in een geheel te plaatsen. Daarnaast geeft het een mooi effect wanneer uw tuin en uw huis door gebruik van soortgelijke materialen en kleuren werkelijk in verbinding staan.

6. Duurzame onderhoudsvriendelijke materialen; de tuin van nu voorziet vooral in gemak. Dit wil zeggen dat u vooral de lusten heeft, maar niet de lasten. Zo vergt de moderne tuin steeds minder onderhoud. Dit heeft alles te maken met het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen zoals steen en hout. Daarnaast zijn er ontwikkelingen zoals de bodembeddekingslaag. Deze zorgt ervoor dat onkruid beduidend minder snel tussen uw tuintegels groeit.

7. Meerdere waterelementen combineren; Waterelementen geven uw tuin een rustgevende uitstraling. Ook vormt het de echte buitenbeleving. Het gebruik van bijvoorbeeld een zwemvijver of zwembad én een waterval, maken uw tuin bijzonder en compleet.

8. Gebruik en combinatie van moderne planten; ze vormen zelden nog het eerste aanzien van een tuin, maar zijn zeker niet minder belangrijk. Planten plaatsen we tegenwoordig op een niet alledaags voetstuk. Bijvoorbeeld door gebruik van grote moderne bloembakken. Zowel vierkante als ronde vormen worden hiervoor gebruikt, vaak in verschillende verhoudingen. De meest gebruikte kleuren zijn wit, zwart en grijs/antraciet.

9. Tuingemak onafhankelijk van weersomstandigheden; Nederland kent zeer wisselvallige weersomstandigheden. Waar vandaag de zon schijnt, kan het morgen sneeuwen. Het is dan handig als uw tuin altijd voorbereid is. Overweeg de realisatie van een overkapping of buitenhuisje. Vaak goedkoper dan u denkt en een grote toegevoegde waarde voor eindeloos buitenplezier.

10. Tuinoverzicht; Moderne tuinen voorzien in steeds meer gemak-elementen. Denk dan aan zwembaden, loungehoeken, buitenwellness et cetera. Het is belangrijk dat er ondanks de velen combinaties toch overzicht blijft in uw tuin. Zo is het raadzaam om de verschillende elementen van elkaar te onderscheiden.

Wilt u graag een of meerdere van deze suggesties verwezenlijken in uw tuin? De tuinexperts van Arjan Brok denken graag met u mee. Neem snel contact op voor een vrijblijvende afspraak!