T 0486 414 338
E arjan@arjanbrok.nl
Mijn account

Polyester
zwembaden

Een polyester zwembad is vooral opgebouwd uit – je raadt het al – polyesterlagen. Ze worden meestal in één stuk gemaakt en geplaatst. In tegenstelling tot een bouwkundig zwembad wordt een polyester zwembad niet ter plaatse gemaakt, maar rechtstreeks in de fabriek. Daarna komen wij hem snel en eenvoudig bij jou installeren. Een polyester zwembad bestaat meestal uit één stuk, heeft een hoge waterdichtheid, is snel geïnstalleerd en heeft relatief weinig onderhoud nodig.

Er zijn talloze vormen en kleuren beschikbaar in verschillende standaard maten waar je uit kunt kiezen. Polyester zwembaden hebben door zonlicht en chloor de neiging tot verkleuren. Het is daarom aan te raden om voor lichte kleuren te kiezen. Hou je van duiken? Dan kun je kiezen voor een zogenaamde putbodem. Of als je kinderen hebt is een een zwembad met vlakke bodem ideaal.

Waarom kiezen voor een polyester zwembad?

Een polyester zwembad is een voordeligere optie dan bijvoorbeeld een bouwkundig zwembad. We zien vaak dat de meerderheid die kiest voor een polyester zwembad een bouwkundig zwembad simpelweg niet kan betalen. En op deze manier kunnen zij wél hun zwembaddroom verwezenlijken. Naast het feit dat een polyester zwembad voordeliger is, kent het nog meer voordelen. Het is van sterk materiaal gemaakt waardoor het een uitstekende levensduur heeft en het zwembad kan snel worden geplaatst.

Aanleg & onderhoud

Polyester zwembaden zijn voorzien van isolatie in de wand en bodem. Het is snel te plaatsen omdat dit type zwembad in de fabriek wordt vervaardigd en meestal uit één stuk bestaat. Een polyester zwembad is gemakkelijk schoon te houden. Door de gladde coating kan een robot eenvoudig vuil verwijderen van de bodem en muren.

Afwerking polyester zwembaden

De randen van een polyester zwembad kunnen mooi worden afgewerkt met zwembadtegels, natuursteen of bijvoorbeeld een houten afwerking. Ook kun je je zwembad voorzien van jets of sfeervolle zwembadverlichting. Kies voor een zwembadoverkapping om ervoor te zorgen dat het zwembadwater niet snel afkoelt en schoon blijft wanneer je er geen gebruik van maakt. Ook dient een overkapping voor de bescherming van je zwembad in de winter.

Alle voordelen op een rij

– Snelle plaatsing
– Veel maten en vormen mogelijk
– Hoog onderhoudsgemak
– Sterk materiaal
– Veel keuze in kleuren

Wil jij een polyester zwembad in jouw tuin? Je hebt hier geen vergunning voor nodig en wij helpen je bij alle noodzakelijke stappen. Omdat we ons niet aan één bepaalde regio gebonden hebben bouwen we zwembaden door heel Nederland.

Naast polyester zwembaden bieden wij ook kunststof en bouwkundige zwembaden. Met al ruim 25 jaar ervaring komen we met plezier op jouw locatie een kijkje nemen om een geheel vrijblijvend advies passend bij jouw situatie en wensen te geven.

Wil je liever een 2D of 3D ontwerp van jouw tuin ontvangen? Dat kan natuurlijk ook. Klik hier voor de mogelijkheden.

Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek >

Wil jij verrast worden met een uniek design om
jouw zwembaddroom te verwezenlijken?