T 0486 414 338
E arjan@arjanbrok.nl
Mijn account
0
De zomer komt eraan Is jouw zwembad webshop er al klaar voor

De zomer komt eraan! Is jouw zwembad er al klaar voor?

Naast al het zwem- en buitenplezier waar een zwembad in de tuin voor zorgt, brengt het ook het nodige onderhoud met zich mee. Er zijn verschillende klusjes die je moet uitvoeren om je buitenzwembad weer helemaal zomerklaar te maken. Niet het leukste werkje, maar om aankomende zomer van een schoon zwembad met helder en gezond water te genieten kun je deze klusjes zeker niet overslaan. Met de producten uit onze vernieuwde zwembad webshop maken we je het in ieder geval zo gemakkelijk mogelijk. Lees hieronder welke volgorde van onderhoud het meest efficiënt is.

Het zwembad schoonmaken

Uiteraard begin je met het verwijderen en schoonmaken van het afdekzeil. Dat spreekt voor zich. Daarna ga je aan de slag met het opschonen van de skimmer(s). Zoals je weet zijn dit de afzuigpunten in het zwembad die grofvuil zoals bladeren opvangen en naar het filter vervoert.

Nu de skimmers schoon zijn, gaan we door met het schoonmaken van de bodem en de wanden van het buitenzwembad. De bodem kun je het beste reinigen met een bodemzuiger. Dit is simpel gezegd een stofzuiger, maar dan onderwater. Indien je nog geen bodemzuigers hebt, is het raadzaam om hier eens te kijken. De wanden maak je schoon met behulp van een borstel of spons. Nadat al het vuil verwijderd is, gaan we door naar de volgende stap.

Gebruik chloor en andere chemicaliën

Je bent al goed op weg om het zwembad op de zomer voor te bereiden. We gaan nu aan de slag met het zwembadwater. De richtlijn voor het waterpeil is dat deze tot ongeveer halverwege de skimmers moet staan. Is dit het geval? Dan hoef je hier verder niets meer aan te doen. Staat het waterpeil te laag? Dan dien je je zwembad met leidingwater (nooit met grondwater) aan te vullen.

Uiteraard wil je je zwembadwater gedurende de hele zomer schoonhouden. Om de waterkwaliteit van je zwembad helder en gezond te houden (en daarmee ook jezelf, je familie, je vrienden en je buren) dien je kwalitatief goede onderhoudsproducten te gebruiken of toe te voegen aan je zwembad. Logisch, maar stiekem komt daar best wat bij kijken. Van filters tot chloor en van PH tot anti-alg en vlokmiddel… bij Arjan Brok vind je wat jij nodig hebt. En nog heel voordelig ook.

Je kunt alle benodigdheden voor onderhoud, meet- en regeltechniek, filtertechniek en verlichting vinden en eenvoudig bestellen in onze webshop. We verwerken de bestelling direct zodat alles snel bij jou thuis wordt geleverd! De eerste duik hoeft dus niet lang meer te worden uitgesteld! Geniet ervan!