T 0486 414 338
E arjan@arjanbrok.nl
Mijn account
0
voorjaarsschoonmaak van jouw zwembad

Aan de slag met de grote voorjaarsschoonmaak van jouw zwembad

Het zonnetje schijnt en langzaam stijgen de temperaturen ook eindelijk. Tijd om het afdekzeil weer van je zwembad te halen! Om jouw zwembad binnen no time gereed te hebben voor de zomer kun je via onze zwembad webshop eenvoudig alle zwembadbenodigdheden online bestellen en gewoon bij jou thuis laten bezorgen. Zo blijft er meer tijd over om lekker te zwemmen!

Wanden en bodem

Door goed wateronderhoud krijg je helder zwemwater. Om dit ook zo te houden is het van belang om de schoonmaak bij de wortel aan te pakken. Daarmee bedoelen we de bodem en wanden van je zwembad. Het is belangrijk dat deze goed schoongemaakt worden omdat er anders kalk en vuil op gaat zitten. Dat kun je handmatig doen met borstels en een schepnet. Met de borstels maak je de bodem en wanden schoon en met het schepnet vis je uiteraard bladeren, takjes en insecten uit het zwembadwater.

Geen zin om het handmatig schoon te maken? Dan kun je met behulp van een zwembadrobot de wanden en bodem van je zwembad automatisch reinigen. Zo’n robot maakt binnen een paar uur jouw zwembad geheel zelfstandig schoon. In onze webshop tref je verschillende zwembadrobots aan. Allemaal zorgvuldig voor jou uitgekozen omdat kwaliteit bij ons voorop staat. De robots hebben een intern filter, eigen zuigkracht en weten precies welke hoekjes en plekjes ze nog moeten schoonmaken. Ideaal dus als je het ons vraagt!

Het zwembadwater onderhouden

Zodra je zwembad helemaal schoon is, gaan we verder met het zwembadwater. Je wilt natuurlijk genieten van helder en schoon water. Dat krijg je door gebruik te maken van een goede filterpomp. Daarnaast is het belangrijk het zwembadwater te desinfecteren met chloortabletten in een chloordispenser. Hiermee bescherm je het water tegen o.a. bacteriën, algen, haren en zonnebrandcrème. En om het zwembadwater ook schoon te houden ga je regelmatig testen met teststrips.

Alles wat je nodig hebt voor onderhoud, meet-, regel- en filtertechniek én verlichting vind je in onze webshop. En heb je een vraag over een bepaald product, stel deze dan via info@arjanbrok.nl. We reageren zo spoedig mogelijk, en altijd wel binnen 2 werkdagen. Op naar een fijn zwemseizoen!